Güncel
Giriş Tarihi : 25-04-2015 12:13   Güncelleme : 08-05-2015 01:59

Demirci rektörlüğe adaylığını açıkladı...

Prof. Dr. Kamil Demirci, Sinop Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı.

Demirci rektörlüğe adaylığını açıkladı...
 
Prof. Dr. Kamil Demirci, Sinop Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı. Demirci, neden aday olduğunu anlattı.

Toplantıda konuşan Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Anabilimdalı Başkanı Kamil Demirci, Rektör odaklı değil, üniversite odaklı yönetişim anlayışından yana olduklarını söyledi.

Üniversitelerin, ulusal ve uluslararası alanlarda yarıştığı günümüzde, bilimsel ve sanatsal farkındalık kapsamında Sinop’un potansiyelini harekete geçirip, üniversiteyi bölgesel bir güce dönüştürmek istediklerini belirten Demirci, artık siyasal görüş değil, akademik kariyerin, yapılan başarılı çalışmaların dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi. Demirci; “Üniversitemizin kurumsallaşma hedefleri doğrultusunda gelişimini hızla tamamlayarak, bilimsel çalışma ve uluslararası işbirliği çerçevesinde akademik ilerlemeyi hızlandırmak için, Duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, üretken, katılımcı, bilim ve teknoloji yarışında önde yer alan öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimizle birlikte üniversitemizi eğitim, bilim, kültür ve sanat alanlarında markalaştırmak için, Üniversitemizde huzurlu ve demokratik bir çalışma ortamı oluşturarak; yönetim değil yönetişim anlayışından hareket ile çalışma barışını sağlamak için, Yıllardır hizmet verdiğim Üniversitemizin sorunlarına, kapsamlı program ve projelerimiz ile etkin ve kalıcı çözümler üreteceğimize inandığım için, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü adaylığımı, siz değerli basın mensuplarının huzurunda açıklamaktan memnuniyet duyarım” dedi. 

Rektör odaklı değil, üniversite odaklı yönetişimden yanayız !
Beraber olduğu kadronun yönetim anlayışı ile ilgili temel ilkeler hakkında bilgiler veren Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Anabilimdalı Başkanı Kamil Demirci, Rektör odaklı değil, üniversite odaklı yönetişimi benimsediklerini belirtti. Demirci, “Bilimsel ve akademik özgürlüklerden yana, katılımcı, adil, hukukun üstünlüğüne saygı duymak, Öğrenci dostu, başarılı, girişimci, dinamik, üretken ve çözüm odaklı çalışmak, Demokratik, insan haklarına saygılı olmak ve evrensel ilkeleri önemsemek, Etik değerlere sahip hakkaniyet ile hareket etmek, Liyakate önem vermek, Milli ve manevi değerlere saygılı olmak, Ülkemize ve insanlığa katkı sağlamak, Kurumsal aidiyet duygusunu geliştirmek, Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri ile hareket etmek, Üniversite içindeki tüm farklı görüşleri zenginlik olarak görmek ve dikkate almak, Yenilikçi yaklaşımları desteklemek, Ulusal ve uluslararası işbirliğine önem vermek, yönetişim anlayışımızın temel ilkelerini oluşturmaktadır” diye konuştu.

Değişimle Geleceğimize Yön Verelim
Üniversite, Şehir ve Toplum İlişkisine yönelik hedefleri hakkında da bilgiler veren Sinop Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Anabilimdalı Başkanı Kamil Demirci yapılacak çalışmalarla Sinop Üniversitesini kurumsallaştıracaklarını söyledi. Demirci; “Sinop yöresinin kültür ve tarihine yönelik bilimsel araştırmalar teşvik edilerek, üniversite bünyesinde ilgili akademik birimler geliştirilecektir. Üniversite olarak, ilimizdeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu paydaşlarımız ile kurumsal işbirliğinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Bölgesel düzeyde Sinop ilinin eğitim, sağlık, kültür, turizm, sanat, spor, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konusunda Üniversitemiz sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınmanın öncüsü olacaktır. Üniversitemizin ilgili birimleriyle diğer kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlanarak, geniş tabanlı değerlendirmeler yapılıp ortaya çıkan öneriler, üniversitemizin araştırma ve faaliyet önceliklerinin belirlenmesinde dikkate alınacaktır. Sinop Üniversitesi Vakfı işlevsel hale getirilecektir. Öncelikle bir vakıf ilkokulu, akabinde ortaokul ve lise kurulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Üniversite vakfı aracılığı ile ilimiz sağlık hizmetlerine katkı sağlamak için tıp fakültesinin temellerini oluşturacak bir eğitim ve araştırma hastanesi kurulmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Kurumsallaşmış bir Üniversite ideali için siz kıymetli basın mensupları aracılığı ile Sinoplu hemşehrilerimizin desteklerini talep eder, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi. 

Kamil Demirci Kimdir; 
1966 yılında, Gerze’de doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi aynı ilçede tamamladım. Lisans eğitimimi 1984-1989 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde tamamladım. Yüksek lisans eğitimimi 1989-1992 yılları arasında, 1993-1998 yılları arasında doktora eğitimimi Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladım. Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde 1999-2003 yılları arasında yardımcı doçent olarak çalıştıktan sonra 19 Mayıs Üniversitesi Sinop Fen Edebiyat Fakültesine yardımcı doçent olarak atandım. 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör olarak atandım. Matematik Bölüm Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı gibi idari görevler üstlendim. YÖK bursu ile 3 ay süre ile Amerika’da Kent State Üniversitesi’nde araştırma yapmak üzere bulundum. Uluslararası hakemli SCI-Expanded kapsamında ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makalem bulunmaktadır. 

Kaynak: Vitrinhaber

www.vitrinhaber.com 

AdminAdmin