Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2017 16:34   Güncelleme : 13-12-2017 16:56

Deniz Feneri Tehlike Saçıyor

Deniz Feneri’nin korkulukları tehlike saçıyor. Yer yer kırılan korkuluklar can güvenliğini tehlikeye atarken, fenerin bir bölümünde ise hiçbir koruma bulunmuyor

Deniz Feneri Tehlike Saçıyor

Deniz Feneri’nin korkulukları tehlike saçıyor. Yer yer kırılan korkuluklar can güvenliğini tehlikeye atarken, fenerin bir bölümünde ise hiçbir koruma bulunmuyor.

Genellikle genç çiftlerin düğün fotoğrafı çektirmek için geldikleri, ilçemizin tarihi simgelerinden biri olan deniz feneri, son haliyle üzücü bir manzaraya sahne oluyor. Paslı ve kırık demirleriyle hoş olmayan bir görüntü sergileyen deniz fenerinin kapısı da açık vaziyette. Çocukların dahi çok kolay bir şekilde buraya girerek, uçurumla karşı karşıya kalmaları söz konusu.

Hiçbir koruma yok

Gerze sahilinde yer alan deniz feneri, ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerine yakışmayacak derecede sahipsiz. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler dışında, akşamları da gençlerin gelerek burada eğlendiği deniz fenerinin bir tarafında ise hiçbir koruma bulunmuyor. Özellikle buraya sıkça gelen küçük çocukların can güvenliği için büyük bir tehlike barındırıyor.

Gidiş yolu da güvensiz

Deniz Feneri’ndeki tehlikeler bununla da sınırlı kalmıyor. Buraya ulaşmak için kullanılan toprak yolun kenarları için de güvenlik önlemi alınmamış. Deniz seviyesinden yüksekte bulunan bu yolun bazı kısımlarında ise, denizin toprağı aşındırması sonucu göçükler oluşmuş durumda.

Erkan TaşErkan Taş