Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2017 23:06   Güncelleme : 02-07-2017 14:16

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yapılan etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı
 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yapılan etkinliklerle coşkulu şekilde kutlandı

İlk tören Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına Gerze Liman Başkanlığı'nın çelenginin sunulmasıyla yapıldı. Tören programı daha sonra iskelede devam etti.

İlçemiz iskele meydanında saat :17:30'da saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdür Yard. Ahmet Karaoğlu, Liman Başkanı Engin Kirpitci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman'ın denizci şehitlerimiz adına denize çelenk bırakmasıyla devam etti.

Daha sonra Gerze Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği programı öğretim görevlisi M. Özkan Keleş, ''Denizci Millet Denizci Ülke'' konulu sunum gerçekleştirdi.

Ardından Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitci, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak; ''Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Denizciliği Türk'ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve bunu kısa zamanda başarmalıyız' veciz sözüyle belirlenen denizcilik politikamızın ilk adımı olan Türk denizciliğinin temel taşı ve anayasası niteliğindeki Kabotaj ve Denizcilik Bayramının 91. yıl dönümü planlanan hedefleri aşan bir ticaret filosuna sahip olmanın verdiği gurur ve coşkuyla kutlamaktan mutluluk duymaktayız. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Dünya'da ki beyaz listede yerimizi korumak, denizciliği geliştirmek ve ülkemiz insanına sevdirmek için bir çok çalışma yapılmış olup hali hazırda bu çalışmalara devam edilmektedir. Son zamanlarda Türk sahipli yabancı bayraklı teknelerin Türk Bayrağı'na geçişiyle ilgili çalışmalar tamamlanmış hedeflenen 6 Bin teknenin 3 Bin 700 adedi 30 Haziran 2017 tarihi itibariyle Türk Bayrağı'na geçmiştir. Deniz, bilgeliktir, cömertliktir ve karşılıksız dostluktur. Bu dost hiç gücenmeden insanı sırtında uzak ufuklara taşır. Hiç itiraz etmez, evinin sofrası daima açıktır. Mutfağının zenginliklerini dostlarına sunar. Aynı zamanda ketum bir sırdaş ve arkadaştır. Kendini kirleten insanı bile yeri gelir o yıkar ve temizler. Bu özellikleri bağırında taşıyan bizim mavi vatanımızdır'' dedi. Başkan Kirpitci konuşmasını, bayramın kutlanmasında destek veren Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya maddi ve manevi destek olan, görev alan herkese teşekkür ederek ve tüm denizciler ile birlikte Gerzelilerin Denizcilik ve Kabotaj bayramını kutlayarak sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından sportif ve eğlence amaçlı etkinlikler olan yüzme, motorlu ve kürekli tekne yarışları, denizden tabak çıkarma yarışı ve yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı.

Gerze Liman Başkanlığı tarafından organize edilen ve bu sene 91. yıl dönümü kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın en çok ilgi gören etkinliği 'Yağlı Direk'te bayrağı yine Erdal Korkut, aldı. Bayrağı 16. kez alan Korkut, 200m yüzme yarışlarında da birinci gelerek madalyanın sahibi oldu.

Dereceye giren diğer sporcuların isimleri şöyle;
Yüzme Yarışları; 50 metre küçük kızlarda Yağmur Başcan, erkeklerde Burak Görgeç birinci
100 metre büyük erkeklerde Arif Korkut, kızlarda Yağmur Başcan ve 200 metrede Erdal Korkut birinci

Kürekli Tekne Yarışında Çılgın Reis, motorluda ise Arif 2 isimli tekne birinci geldi.
Üç silindirli tekne yarışında ise Ahmet Seçkin'e ait tekne birinci oldu.

Deniz dibinden tabak çıkarmada Sinan Sarıca, kano yarışında da Hasibe Uyanık birinci oldu.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi


Seda ŞengülSeda Şengül