Güncel
Giriş Tarihi : 31-01-2018 18:01   Güncelleme : 31-01-2018 18:38

Dereli; ''Herkes İşini Yapsın!''

Gerze Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinden tepki

Dereli; ''Herkes İşini Yapsın!''

Gerze Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Dereli ve yönetimi basın açıklaması yaptı.

Bugün Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel ve bir grup sanayi sitesi esnafı tarafından imza toplanarak Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'ya teslim edilmiştir.

Sanayide yapılması gerek yatırımlar ve kararlar tamamen şahsım Mehmet Dereli'yi bağlamaktadır. Sanayi Kooperatif Başkanı benim ve benim yönetimim adına kimse kalkıp konuşma yapamaz. Anlaşılan şudur ki, 10 Şubat’ta yapılacak olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçiminde birileri oy avcılığının peşine düşmüştür.

Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı olarak şahsımı ve yönetimimi yok hükmünde gören irade, esnafımıza en büyük kötülüğü yapmaktadır. Bu zamana kadar sanayi esnafının sorunlarıyla ilgilenmeyen ve hatta Kooperatif Genel Kurulu’na dahi katılmayan Altunel’in bu şekilde çıkışlar yapması esnafımızı derinden üzmüştür.

Belediye Başkanı’na giderek Gerze Küçük Sanayi Sitesi’nde yeni dükkanlara ihtiyaç olduğunu iddia eden Altunel’in, sanayimizde 11 dükkanın yapım aşamasında olduğundan haberdar olmadığı görülmektedir. Bu oluyor ki, yukarıda da ifade ettiğim gibi sanayinin sorunlarını ele almayan Altunel, Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri yaklaşırken sanayi esnafından oy alabilme adına sanayinin sorunlarına el atmış(!) görüntüsü vermektedir.

Biz Sanayi Kooperatifi olarak, sanayi esnafımızın sorunlarını ve taleplerini her zaman dikkate alıyoruz. Sanayinin özellikle çevre peyzaj ve düzenlemesiyle ilgili Gerze Belediyesi’yle temaslarda bulunduk. Bu zamana kadar sanayiye sadece kendi şahsi ticari işi için gelen Oda Başkanı Cemal Altunel yetkisini bilmeli ve benim sanayi esnafımın sırtından duygu sömürüsüne girmemelidir.

Defalarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel’e toplantılara davet etmem ve daha farklı toplantılar yaparak esnafımızla buluşma taleplerimi ilettim. Bu zamana kadar o taleplere hep sessiz kaldı. Bugün ise, çok duyarlı ve esnafının sorunlarına sahip çıkan bir oda başkanıymış imajı vermek büyük bir hezeyandır ve hayal ürünüdür. Kimse Gerze esnafının aklıyla alay etmesin.

Mehmet Dereli
Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı ve Yönetimi

Seda ŞengülSeda Şengül