Güncel
Giriş Tarihi : 12-11-2018 11:02   Güncelleme : 12-11-2018 11:45

Derin Deniz Deşarjı projesinde sona yaklaşıldı

Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı

Derin Deniz Deşarjı projesinde sona yaklaşıldı

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 2017 yılı Temmuz ayında 5,811,835 TL bedelle ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi
.

Projeyle ilgili sorularımızı yanıtlayan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, 2013 yılından bu güne yaklaşık totalde 130 Km’lik bir hat döşendiğini kaydederek projenin kara kısmında çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, kısa süre sonra deniz deşarj kısmına geçileceğini ifade etti.

2019 yılı Haziran ayında projenin tamamlanacağı bilgisini de paylaşan Başkan Belovacıklı, Tabaktaş mevkiinde büyük bir arıtma ünitesi yapıldığını belirterek ilçemizin dört farklı yerinde atıkların toplandığını, bu atıkların pompalarla arıtmanın yapıldığı mevkiiye aktarıldığını ifade etti.

Başkan, projenin %50’sinin İller Bankası SUKAP (Su Kanalizasyon ve Alt Yapı Projeleri), diğer %50 sinin ise Gerze Belediyesinin kendi bütçesinden finanse edildiğini söyleyerek, bu projenin Haziran 2019 tarihine kadar tamamlanacağını söyledi.

Belovacıklı, yapılmakta olan derin deniz deşarjının karadan yaklaşık 2000 metre açığa zeminin iki metre altından özel borularla döşeneceği bilgisini de verdi.




Seda ŞengülSeda Şengül