Güncel
Giriş Tarihi : 26-12-2019 12:20   Güncelleme : 26-12-2019 12:24

Derin Deniz Deşarjı Tamamlandı

12 Temmuz 2017’de 5.811,835 TL maliyetle ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi geçici kabul sözleşmesi ile Gerze Belediyesi’ne teslim edildi.

Derin Deniz Deşarjı Tamamlandı

12 Eylül 2017’de yer teslimi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi’nde ilk olarak kara kısmı tamamlanırken, 2018 yılında Ön Arıtma İdari Binası, Blower Binası, Kum tutucu Havuz ve Debimetre Odası çalışmaları tamamladı. Ardından 2018 yılının Kasım ayında ilçemiz liman içi mevkiinde şantiye kurularak projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında deniz tabanının 2 metre altına ve karadan 2000 metre açığa boru döşeme işlemleri de tamamlanarak proje bütünüyle tamamlanmış oldu.

Belediye Başkanı Şensoy, Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Özgür Büyük ve Park ve Bahçe Müdürü Ziraat Mühendisi Yılmaz Öztürk ile tesise gerçekleştirdiği ziyarette, yüklenici firma ile  geçici kabul için anlaşma imzaladı.

Böylelikle projesi tamamlanan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi geçici kabul ile birlikte Gerze Belediyesi’ne teslim edildi.

Şensoy bununla ilgili olarak, ““Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisi projesi göreve geldiğimiz günden bu yana önem verdiğimiz projelerden birtanesiydi. Önceki yıllarda ihalesi yapılan ve çalışmaları başlatılan projenin tamamlanması bizlere nasip oldu.Yakından ilgilendiğimiz projenin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firma ile aramızda geçici kabul yaptık. Bu doğrultuda 12 aylığına geçici kabul ile belediyemize teslim edilen proje 1 yılın sonunda kesin kabul ile devam edecek. Proje sayesinde %70 oranında atık sudan temizlenecek olan ilçemiz aynı zamanda Mavi Bayrak hedefine de ulaşacak. Doğası, yeşili ve mavisiyle cazibe merkezi olan Gerze, Mavi Bayrak ile uluslararası alanda da denizlerinin temizliğini tescillemiş olacak” diyerek derin deniz deşarjının ilçemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

AdminAdmin