Güncel
Giriş Tarihi : 03-08-2017 18:36   Güncelleme : 03-08-2017 19:24

Dikmen'de TOKİ İnşaatı Başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ihaleyi alan ADENİS İnşaat Dikmen'de inşaat çalışmalarına başladı

Dikmen'de TOKİ İnşaatı Başladı
 İlçede yapılacak olan 6 bloktan ikisinin temel açma çalışmalarına başlayan yüklenici firma 94 konutluk proje kapsamında çocuk oyun parkı, otopark, 2 kapıcı dairesi ve çevre düzenlemesini bir yıl içinde tamamlayıp konutları sahiplerine teslim edecek.

Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu'nun, gayretleri ve çabaları sonucunda inşaatına başlanan TOKİ Konutları, ilçenin konut sorununu ortadan kaldıracak.

Başkan İstanbullu konuyla ilgi yaptığı açıklamada; '' İlçenin gelişmesi, hizmetlerin kesintisiz sürmesi için nüfus artışı olması gerekiyor. Nüfus artışı olması için de konutlar yapılması gerekmektedir. Bu sorunun çözümü için TOKİ'yi Dikmen'e getirdik. Bununla birlikte ikamet alanları oluşturarak Dikmen büyüme yolunda ilerleyecek. Biz sorunu biliyoruz çözümü de bulmak için gayretlerimiz sürüyor.  İlçenin nüfusu arttıkça her hizmet gelir. Belediye, Kaymakamlık, Köylere Hizmet Götürme Birliği gibi hizmet noktasındaki 3 Kurum ve diğer kurumlar, 25.04.2006 yılında yürürlüğe giren 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa göre, nüfus oranı ile vergi gelirlerinden payını alır ve halkımıza hizmet olarak sunar. Hizmet kalitesi günden güne artar. İş yerleri gelir. Nüfus yoksa gelmez gelse de kalıcı olmaz. İşin sırrı sorunu bilip, çözümünü aramaktadır'' şeklinde konuştu.

Seda ŞengülSeda Şengül