Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2016 14:26   Güncelleme : 25-10-2016 14:38

Dikmen’i Hak Ettiği Hizmetlerle Buluşturacağız

Dikmen Belediyesi olarak, ilçe halkının huzuru ve refahı için durmaksızın çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, 2014 yılında borç batağında olan bir enkaz halinde devraldıkları belediyenin günden güne yenilenerek, ilçe halkının hak ettiği hizmetleri vermeye başlayan bir belediye olduğunu ifade etti

Dikmen’i Hak Ettiği Hizmetlerle Buluşturacağız
 Dikmen ilçesinde bazı mahallelerde hazır beton ile yol betonlama çalışmalarını yerinde incelemelerde bulunan Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, mahalle sakinlerinin proje dışı isteklerini yerinde inceleyerek yapılması yönünde Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Dikmen Belediyesi olarak Vizyonlarının halka hizmet etmek, bölgede halkın Belediye Hizmet noktasında laik olduğu hizmetleri alması olduğunu belirten Başkan İstanbullu; “Vatandaşlarımızın dertlerini, sorunlarını ve isteklerini dinleyip, elimizden geldiğince çözümler üreteceğiz inşallah” dedi.

HALKIMIZIN TEVECCÜHÜNÜ BOŞA ÇIKARTMAYACAĞIZ

2014 yılı yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile seçilerek görevi teslim aldığını söyleyen Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, bu teveccühü boşa çıkartmayacaklarını ifade etti. İstanbullu;  “Görevi teslim aldığımızda belediye araçlarının depolarında yakıt yok, arızalı, sigorta ve muayeneleri yoktu bu şekilde zaten çalışma yapılamazdı. Öncelikle hemen bunların arızaları yaptırdık. Sigorta ve muayenelerini yaptırıp Bismillah deyip çalışmalarımıza başladık. Şuan özellikle İtfaiye, Cenaze araçları ve diğer araçların yakıt depoları full, bakımları yapılmış beklemekte, hiç bir vatandaşımızdan yakıt parası talep edilmemekte, yalnızca kiralana bilecek kepçe ve kamyondan saatlik ücret alınmaktadır” diye konuştu.

HER AY İCRA GELECEK ENDİŞESİ YAŞAYAN BİR BELEDİYE DEVRALDIK

 Belediyeyi teslim aldığında her ay icra gelecek endişesi içerisinde olduğunu belirten İstanbullu sözlerine şöyle devam etti;” 2014 yılında belediye hesaplarına icra konuldu, hiç bir ödeme yapamaz halde bizi resmen eli kolu bağlı duruma getirdiler. Ne bir firmaya para ödedim nede maaş ödeye bildim. Bu Belediye böyle yürümez deyip icraları temizlemeye başladım. Peyder peye konuşarak firmalarla anlaşarak,Halkımızın hizmetinde kullanılan Masa, sandalye, bilgisayar gibi çeşitli araç gereç ve hizmet araçlarının üzerine olan icraları temizledim ve halen daha temizlemeye devam ediyorum.

GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARINI YAPILANDIRMA İLE ÖDEMEYE BAŞLADIK

Belediye Başkanlığı döneminden önceki dönemlerde olan borçları yapılandırarak AYLIK ödemeleri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Saim İstanbullu, devraldıkları enkazı ayağa kaldırmaya çalıştıklarını söyledi. İstanbullu; “Geçmiş dönemde çalışırken İş Kazası sonucu vefat eden işçimize Allah Rahmet eylesin. Ailesine ödenen ölüm tazminatı 2 buçuk kat artmış, bu borçları yapılandırdık ve ödüyoruz. Mal Müdürlüğüne geçmiş dönem borçlarını da taksitlendirerek ödemeye başladık. 

AYRIM YAPMADAN HİZMET YAPIYORUZ                   

Bugüne kadar hiç bir borç ödemeyen, çözüm üretmeyenlerin bu ağır yükü kendilerine bıraktıklarını belirten Belediye Başkanı Saim İstanbullu, tüm bu zorlukların içinden ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlara hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. İstanbullu; “Her ay İcra bekleyen Belediye Hizmet üretemez biz bunları çözdük ve ödüyoruz. Belediye bizim belediyemiz, Dikmen bizim Dikmen' imiz başkaca bir Dikmen yok. Biz hep buradaydık burada kalacağız.Halkım benim halkım. Fakiri, zengini ile hiç kimseye ayrım yapmaksızın bu vizyonla yola çıktık ve ekibimle birlikte bu çizgide devam etmekteyiz” dedi.

EKİPMAN SIKINTILARINDAN DOLAYI AKSAKLIKLAR YAŞAYABİLİYORUZ

Belediyenin İtfaiye aracının sürekli arıza verdiğini ve bazen yangın yerine gidildiğinde yangınamüdahale anında sorun yaşandığına değinen İstanbullu; “ İtfaiye aracı 1976 model olduğu için arıza veriyor, ne kadar tamir edilirse edilsin yedek parçası bulunamıyordu. Bu sorunu bir an önce çözmek için çalışmalara başladım ve 7 ton su 1 buçuk ton özellikle ahşap ev yangınlardaki kayıpları minimuma düşürecek Yangın köpük kapasiteli 0 (sıfır) km İtfaiye aracını ilçemiz hizmete kazandırdık” dedi.

İLÇEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

İlçenin en büyük sorunu olan Konut sorunun çözümü için TOKİ İle ortak yürütülen 96 adet Toplu Konut projesine başlandığının altını çizen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, proje kapsamında İmar planı üzerinde yer tahsisinin yapıldığını söyledi. İstanbullu; “TOKİ projesi ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü arazinin devrini yapacak ve projeleri çizildiğinde inşaat başlanacaktır. Ben bizzat her aşamasını takip ediyorum. Çorak ve Merkez Mahallelerinin İçme suyu sorununu çözdük. İlçemiz de yaşanan sel felaketinde tamamen tahrip olan içme suyu depomdaki bu günler için hazır tuttuğum su boruları ve malzeme ile kısa sürede çözerek halkımızı mağdur etmeden felaketin izlerini hissettirmeden giderdik. Allah c.c. bir daha göstermesin ama böyle bir afet olursa erken müdahale edecek bütün su malzemelerimiz belediyemiz stoklarında hazır tutmaktayız. Tedbir bizden takdir Allah' tan. Çünkü yaşadığımız Coğrafi konum bunu gösteriyor. Bugüne kadar yapılmayan Kapalı Pazar yerini geçmiş dönemlerde yapacağız deyip Kredi Kullanarak yapılmayan ama borcu halka ödetilen Kapalı Pazar Yerini biz yaparak değerli halkımızın hizmetlerine sunduk” diye konuştu.

HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR

Belediye olarak halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Belediye Başkanı Saim İstanbullu, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmetin en iyisini ilçe halkı ile buluşturmaya devam edeceklerini söyledi. İstanbullu; “2014 yılında Devir aldığımız Belediye Devir aldığımızdan bugüne borç yapmayarak, bütün borçlarını ödeyerek hizmetlerimiz aksatmadan çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Her çalışmamda insana değer vererek A parti B parti demeden sadece gözün gördüğü yerlere (merkez) değil herkesin hizmetinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Halka Hizmet Hakka Hizmet Vizyonu ile Çalışmalarımız geleceğe gülümseyerek bakan bir Dikmen içindir” dedi. 

Seda ŞengülSeda Şengül