Güncel
Giriş Tarihi : 28-04-2020 13:19   Güncelleme : 28-04-2020 13:48

“Diyanetimizin ve Onun Saygıdeğer Başkanının Yanındayız”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan Ayının ilk Cuma Hutbesinde zina ve eşcinselliğe yönelik söylediği sözlere tepki gösterilmesinin ardından Sinop Eğitime Destek Platformu Başkanı Hüseyin Konukçu açıklamalarda bulundu

“Diyanetimizin ve Onun Saygıdeğer Başkanının Yanındayız”

Sinop Eğitime Destek Platformu Başkanı, ENSAR, İlim Yayma Cemiyeti gibi birçok sivil toplum örgütlerinin Sinop şubeleri sorumluluklarını yapan Sinop Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Konukçu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Ramazan ayının ilk Cuma Hutbesinde zina ve eşcinsellik ile ilgili söylediği sözlere tepki gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Konukçu yaptığı açıklamada;

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde zina ve eşcinselliğe yönelik Kur’an – ı Kerimi referans alan sözleri, bazı köyü niyetli çevreleri rahatsız etmiş, İnsan Hakları Derneği, Ankara ve İzmir Baroları gibi toplumun inanç hürriyetine saygısı olmayan kuruluşlar ise konuyu hakikatten saptırarak bilinçli bir şekilde Diyanet kurumumuzu ve onun saygıdeğer başkanını hedef göstermeye çalışmışlardır.

Diyanet İşleri Başkanımız muhterem Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma hutbesinde, Kur'an-ı Kerim'in Lut Kavmi ile ilgili ayetine atıf yaparak, birçok kötülüğün ve salgın hastalıkların eşcinsellikten kaynaklandığını söylemesi üzerine İHD Ankara şubesi, Ankara ve İzmir Baroları Lut Kavminin avukatlığını üstlenerek dini değerlerimizi aşağılayıcı, inançlı insanlarımızı ise yaralayıcı açıklamalarda bulunmuşlardır. Ancak milletimiz feraseti ile bu eylemin asıl amacını hemen fark etmiş ve sosyal platformlarda gereken tepkisini ortaya koymuştur. Biz elhamdülillah inanan insanlarız.

Kur'an-ı Kerim'de Lut Kavmi ile ilgili 12 surede 75 ayet bulunmaktadır. Diyanet İşleri Başkanımızın ifade ettiği cümleler ise kendi şahsi görüşleri değil, Kur’an-ı Kerim’de yer alan hükümlerdir. Dolayısıyla bu nefret dolu açıklamaları yapanlar, aslında doğrudan diyanet işler başkanımızı değil İslam’ı ve inanan insanları hedef almaktadır. Biz Allah'a, Resulü'ne ve Kutsal Kitabımıza iman eden Müslümanlar olarak, birileri rahatsız olacak diye dinimizin hükümlerini saklayacak, dinimizdeki kesin emirleri gizleyecek değiliz. Elbette dinimizi yaşamaya ve nesillerimizi de bu yüce dinin emir, yasak ve ahlaki değerlerine bağlı bir şekilde yetiştirmeye devam edeceğiz. Kınayanların kınamalarına asla aldırmayacağız.

Bu sebeple fuhşiyat' ın her türlüsünü reddediyoruz. Bu tür, toplumu infiale sevk eden, fitne içerikli, hukuku istismar etmeye yönelik girişimler, aynı zamanda devletin anayasa ve yasaların varlık ve meşruiyetini tehdit eden girişimler olarak da ayrıca suç oluşturur. Anayasa, ailenin ve gençliğin fuhşiyattan korunmasına amirdir. Diyanetimizi hedef gösteren bu suç duyurusu bir anlamda Anayasayı ihlalidir. Bu girişim insan hakları ve hukukun din düşmanlığına alet edilmesidir.

Biz Sinop Eğitime Destek Platformu olarak Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. İnançlı insanlarımızın yüreğini yaralayan, Diyanet İşleri Başkanımız üzerinden İslam’ı ve Müslümanları hedef alan İnsan Hakları Derneği ve Ankara ve İzmir Barolarını şiddetle kınıyoruz. Bu 28 Şubat kalıntısı zihniyete artık dinimizden, yaşantımızdan ve ailelerimizden ellerini çekmelerini, din olmayan şeyleri dine sokma gayretinden vazgeçmelerini istiyoruz.

Tüm İslam coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimizin ve onun saygıdeğer başkanının yanındayız.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin