Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2016 11:06   Güncelleme : 24-11-2016 10:16

''Doğa olaylarına bilgisiz ilgisiz ve tepkisiz kalmayın''

Gerze Meslek Yüksekokulunda Tema Vakfı tarafından bir konferans düzenlendi

''Doğa olaylarına bilgisiz ilgisiz ve tepkisiz kalmayın''
 Tema Vakfı'nın 25. yılı kapsamında Gerze Meslek Yüksekokulunda Tema Vakfı tarafından bir konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Kadriye Göl "Doğanın önemi ve çevre düzeni" hakkında akademik personel ve öğrencilere bilgi verdi.

Konuşmasına Tema Vakfı’nın 25. yılını ve öğretmenler gününü kutlayarak başlayan Kadriye Göl, vakfın amblemi olan meşe ağacı için, meşe ağacının toprakta en fazla saçak atan ve toprak kaymasını önleyen bir ağaç olduğu için tercih edildiğini belirtti. Doğanın önemi ve gençlerin bu konuda eğitilmesinin vakfın en önde gelen amaçlarından birisi olduğunu söyledi. Bilgi, ilgi ve tepki kavramlarına değinen Kadriye Göl, doğa olaylarına bilgisiz ilgisiz ve tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Tema Vakfı’nın Kurucusu Hayrettin Karaca’nın, "Biri sakın küçümsemeyin her şey birle başlar" sözüyle doğal çevre, çevre koruma ve iklim değişikliği gibi olaylara dikkat çekti. Çevre kirliliğine de değinen Göl, içtiğimiz suların ambalajlarının doğada uzun yıllar kaybolmadığını ve suyun güneşe maruz kaldığı zaman kanserojen madde içerdiğini ve bu konuda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Tema Sinop İl temsilciliği olarak Gerze’de bir projeleri olduğunu belirten Kadriye Göl; "İki alanda iki küçük orman ağaçlandırılacak siz öğrencilerden de gönüllü arkadaşlarımızı dikim için aramıza bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev Erenler, Tema Vakfına ve Kadriye Göl’e teşekkürlerini sunduktan sonra Erenler'e Tema Vakfı’nın rozeti olan yeşil meşe yaprak rozeti ve teşekkür mektubu takdim edildi.

Erozyonun tehlikesine dikkat çekmek amaçlı izletilen iki belgeselin ardından konferans sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül