Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2015 10:47   Güncelleme : 01-07-2015 10:23

Doğu Türkistan'da İnsanlık Suçu İşleniyor

Demirbaş,Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamları kabul edilemez bir insanlık suçu

Doğu Türkistan'da İnsanlık Suçu İşleniyor
 Türk İmar sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş, Çin Halk Cumhuriyeti’nin  Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik yapılan katliamı görmezden geldiğini ve katliamlar karşısında Hiç kimsenin kılını dahi kıpırdatmadığını görüyoruz.Dedi.

Çin’in Doğu Türkistan’a yönelik katliamlarının kabul edilemez bir insanlık suçu olduğunu ifade eden İmar sen Sinop Temsilcisi Murat Demirbaş,  “Yeryüzünde huzur ve barış ortamının inşa edilmesi gerekir Dünya üzerinde akan Müslüman kanının durması gerekir. Bağlı olduğumuz, Dünya üzerinde Özellikle Türk Müslümanlara baskı, şiddet ve asimilasyona maruz bırakılmaya çalışılmaktadır. Özellikle Çin’in Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türkeri’ne yönelik insanlıkla bağdaşmayan uygulamaların Mübarek Ramazan ayında da devam etmesi kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Demirbaş “Çin devletinin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik baskılar ve zulümlere sessiz kalmamamız gerekir Oruç tutulmasına izin verilmiyor, ibadet yapmaları engellenen ve her türlü baskılarla inançlarından ve kimliklerinden uzaklaştırılmak istenen bu uygulamalar ne yazık ki tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Dünya kamuoyu ve insanlık vicdani Doğu Türkistan’da yaşananları da görmezden gelmekte ve katliamlar karşısında kılını dahi kıpırdatmamaktadır. Zulmün biran önce durdurulması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün kurum ve devletlerin üzerine düşen görevi yaparak bu soykırımın durdurulmasını istiyoruz. Yeryüzünde yaşanan bütün zulüm ve acıların dinmesini, akan Müslüman kanının durmasını ve dünya üzerinde kalıcı barışın bir an önce inşa edilmesini temenni ediyoruz”

 

hakan akbaşhakan akbaş