Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2017 10:54   Güncelleme : 23-11-2017 11:21

Dokuma Ustasından Vali İpek'e Ziyaret

Dikmenli dokuma ustası Hüseyin Aslanboğa, Vali Hasan İpek'i ziyaret ederek kendi dokuduğu el emeği ürünlerden hediye etti

Dokuma Ustasından Vali İpek'e Ziyaret

Asırlık tezgahı ile Dikmen'de dokumacılık yapan ve geçtiğimiz Nisan ayında dokuma tezgahı başında ziyaret ederek haberini yaptığımız Dikmenli Hüseyin Aslanboğa, Vali Hasan İpek'i ziyaret ederek kendi el emeğiyle yaptığı dokuma çanta hediye etti.

Dikmen'de geleneksel el sanatları ile uğraşan Hüseyin Aslanboğa, AK Parti Dikmen İlçe Başkanı Hüseyin Türkmen, AK Parti Dikmen İl Genel Meclisi Üyeleri Kerim Ali Şahin ve Süleyman Yıldırım ile birlikte  Vali Hasan İpek’i ziyaret etti.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen ziyarette geleneksel el sanatları ile uğraşan Hüseyin Aslanboğa, Vali Hasan İpek’e kendi dokuması olan yöresel el yapımı çanta  hediye etti.

Vali Hasan İpek, Hüseyin Aslanboğa ile bir süre sohbet ederek yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan dokumacılığı yaşatmaya çalışan Dikmenli dokuma ustası Hüseyin Aslanboğa, her gün asırlık dokuma tezgahının başında el emeği göz nuru kilim, peşkir ve heybe dokuduğunu belirterek aile büyüklerinden öğrendiği dokumacılığı günümüz gençlerine aktarmaya çalıştığını ancak yetiştirecek çırak bulamadığını söylemişti.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül