Güncel
Giriş Tarihi : 18-09-2018 10:55   Güncelleme : 18-09-2018 11:17

Dolandırıcılar bu kez valinin adını kullandı

Dolandırıcılar şimdi de Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın ismini kullanarak dolandırıcılığa teşebbüs ettiler

Dolandırıcılar bu kez valinin adını kullandı

Kendilerini polis, savcı gibi tanıtarak vatandaşlardan para talebinde bulunan dolandırıcılar, son olarak Sinop Valisi Köksal Şakalar’ın ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

Valilik adına çeşitli bağış ve yardım kampanyası adı altında vatandaşlardan para talebinde bulunan şahıslara itibar edilmemesi konusunda alilik makamından uyarılarda bulunuldu.

Sinop Valiliğinden konuyla alakalı yapılan açıklamada: “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Sayın Valimizin ismi kullanılarak; iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılığa teşebbüs ettikleri tespit edilmiştir. Valiliğimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnaflarımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi yoktur. Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adı kullanılarak telefon vb. yöntemle yardım talebinde bulunan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle İl Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya İl Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı hatlarını arayarak ihbarda bulunmaları ya da Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaları önemle rica olunur” denildi.

Seda ŞengülSeda Şengül