Güncel
Giriş Tarihi : 29-08-2018 09:41   Güncelleme : 29-08-2018 10:04

DÖNÜŞ YOLCULUĞUNDA YOĞUNLUK

Otogar Kurban Bayramı sonrası evlerine dönen tatilcilerle doldu taştı

DÖNÜŞ YOLCULUĞUNDA YOĞUNLUK

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile tatilciler geri dönmeye başladı. Uzun süren tatil ile birlikte ilçemizin doğal güzelliğinin tadını çıkaran tatilciler, iş mesailerinin başlaması dolayısı ile ayrılması zor da olsa dönüş yolcuğuna başladı.

Bayram öncesi dönüş biletleri dahil olmak üzere ilçemizdeki otobüs firmalarında biletler tükenmişti. Dönüş biletlerini bayram öncesinden alanlar rahatken, bilet alımını bayram sonuna bırakanlar büyük zorluk çekti.

Dönüş yapmak isteyen vatandaşlar bilet bulabilmek için ilçemiz otobüs garajına akın etti. Firmalar bayram öncesi vatandaşlara biletlerin tükendiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Firmaların şehirlerarası sefer yapan otobüslerinde yer bulunamazken, firma sahipleri yaşanan yoğunluğa çözümler aramaya başladı. Vatandaşların mağdur edilmemesi için firmalar ek seferler çıkarmaya başladı.  

Bayram süresince büyük oranda tatilci yoğunluğunun yaşandığı ilçemizden ayrılan tatilciler ile otogar doldu taştı. Firmaların günlük sefer yapan arabaları hariç ek arabalar da peş peşe kalktı.

Dönüş yolculuğunda en fazla yoğunluk Gerze-İstanbul güzergâhı arasında sefer yapan otobüslerde yaşandı. Bilet fiyatları firmalara göre değişirken 100-110 TL arasında seyretti. Ek sefer yapan araçlarda ise fiyat firmalara göre değişiklik gösteriyor. Ancak firmaların çoğunluğunda fiyat 100 TL olarak görülüyor.

İlçemiz otogarında insan kalabalığının yanı sıra yolcuların eşyaları da oldukça yer kaplıyor. Tatilcilerin memlekete has kışlık yiyeceklerini de yanlarında getirdikleri görülüyor.

Otobüslerin bagajları da tamamı ile doluyken, otobüs kalkış saati geldiğinde garajda hüzünlü anlar da yaşanıyor. Gurbete gidecek olan sevdiklerinden ayrılırken zor anlar yaşıyor.

Seda ŞengülSeda Şengül