Güncel
Giriş Tarihi : 31-12-2014 15:22   Güncelleme : 31-12-2014 14:39

Dualarla Uğurlandılar

KUTSAL TOPRAKLARA İLK KAFİLE İLAHİ VE DUALARLA UĞURLANDILAR

Dualarla Uğurlandılar

2014-2015 Sezonunun ilk kafilesi için Sinop Havalimanında yapılan uğurlama töreninde sevinç ve hüzün bir aradaydı.

Sinop’tan Suudi Arabistan'a Normal Tip 1.tur ile Umre ziyaretine gidecek olan 42 Umreci için  Sinop Havalimanında yapılan uğurlama törenine Sinop İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Nejat Pişkinel, Sinop İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu Sorumlusu Yaşar Ali Yıldız’ ın yanı sıra Umrecilerin aileleri ve sevenleri katıldı.

Program Alaaddin Camii Müezzin-Kayyımı Vasıf Aslan’ ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile tilaveti ile başladı. İl Müftü Yardımcısı Ramazan Dolu’ nun Umrecilere yaptığı kısa konuşmanın ardından ilahiler ve dualar okundu. Sinop İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu Sorumlusu Yaşar Ali Yıldız’dan alınan bilgiye göre umre kayıtlarının devam ettiği, Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızın İnternet üzerinden kayıt olabilecekleri gibi Sinop İl Müftülüğü Hac ve Umre Bürosunda kayıtlarının yapıldığı, Hac ve Umre Bürosunun 0368 261 15 19 Dahili 5037 numaralı telefonundan da bilgi alabilecekleri, Umre başvuru işleminin bilinenin aksine çok kısa sürede tamamlandığı öğrenildi.  

Türkeli İlçe Müftüsü Nazım Keçeci’nin grup hocası olduğu 1. Tur Umrecilerin 11 Ocak 2015 tarihinde yurda dönüş yapmaları bekleniyor. 

hakan akbaşhakan akbaş