Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2019 18:03   Güncelleme : 22-01-2019 18:08

"Duyarlı Olalım"

İçme Suyu Deposu çevresinde piknik yapan, ateş yakan ve içki tüketen şahıslara Gerze Belediyesi tarafından yaptırım uygulanacak

"Duyarlı Olalım"

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın, depo çevresine çöp ve içki şişeleri atıldığına dair ihbar gelmesi üzerine yaptığı incelemede gördüğü manzaranın üzücü olduğunu dile getirdi.

Çevreye saygısı olmayan ve bilinçsizce hareket eden vatandaşların Gerze’mizin güzelliğine balta vurduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Aydın, “Maalesef bazı vatandaşlarımızın alanda piknik yapıp ateş yakmasıyla birlikte bolca içki tüketiminin ardından çöplerini olduğu gibi bıraktıklarını gözlemledik. Bu gibi durumlarda çevreye zarar veren şahıslara yönelik belediye ekiplerimizce cezai işlem uygulanacak” dedi.

Aydın, açıklamasının devamında; “Belediyemize gelen ihbar üzerine belirtilen bölgeye hareket ettik. Karşılaştığımız manzara tıpkı tuvalet kapılarının kırılması kadar üzücü bir hadise. Öncelikle vatandaşlarımızın sosyal ve özel yaşantılarına saygı duyduğumuzu belirtmek isteriz. Ancak Belediyemiz İçme Suyu Deposu’nda gerçekleşen bu aktivite vatandaşlarımızın sağlığını da tehlikeye sokmaktadır. Bu bölgede piknik yapmak, ateş yakmak ve içki tüketimi yapmak kesinlikle yasaktır. Bu hususta karşılaştığımız durumlarda gerekli çalışmaları yapıp, icap eden yaptırımları uygulayacağız” dedi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül