Güncel
Giriş Tarihi : 04-12-2018 10:50   Güncelleme : 04-12-2018 11:49

Duyarlılığı ile takdir topladı

İlçemiz esnaflarından Gözde Kuaför sahibi Yaşar Kunduz, duyarlılığı ile takdir topladı

Duyarlılığı ile takdir topladı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle, Say Düğün Salonunda “Sevgi Varsa Engel Yok” temalı özel bir program tertip eden ilçemiz esnaflarından Yaşar Kunduz, daha önceki yıllarda da engelli vatandaşlarımıza yönelik yapmış olduğu benzer faaliyetleriyle örnek oluşturmuştu.   

Toplumda engelli farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından açılış konuşmasını Atatürk Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni İlker Öztürk, gerçekleştirdi.

Daha sonra programa katılan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Programı tertip eden ilçemiz esnaflarından Yaşar Kunduz’a göstermiş olduğu duyarlı hareketi nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Belovacıklı, “Temennimiz  engelli kardeşlerimizin bir gün değil, her gün hatırlanmasıdır. Sizlere bir anımı anlatacağım. Köşk Burnu Tarihi Deniz Feneri eski halindeyken akülü sandalyede yaşamını sürdüren 3 vatandaşımız Belediyemizin önüne geldi. Bana söyledikleri ise, Köşk Burnu’na gittikleri zaman dünyanın en mutlu insanı oldukları ancak, yolu sebebiyle oraya ancak vatandaşların yardımıyla çıkabildikleriydi. Bu sözler benim içimi yaktı ve kemirdi. Bütün birimlerimizi harekete geçirerek bu bölgeye restorasyon yaptık ve artık engelli vatandaşlarımız kendi çabalarıyla buraya rahatlıkla ulaşım sağlayabiliyorlar. Onların oraya ulaştıklarında ki mutluluğu gördüğüm gün ise benim en mutlu günümdür. Belediye olarak engelli vatandaşlarımız için birçok proje üretip, onların yaşamını kolaylaştırabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz ve yürütmeye de devam edeceğiz” dedi.

Başkanın konuşması sonrasında engelli vatandaşlarımız adına konuşmayı ilçemiz sakinlerinden Kerem Çakır yaptı. Engelli vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi için taleplerini dile getiren Çakır, engelli vatandaşların haklarına saygı duyulmasını istedi. Çakır konuşmasının devamında; “Bizlerde toplumun bir parçasıyız. Günlük yaşantımız da karşılaştığımız zorluklar ve engeller bizi sınırlıyor. Bize ayrılan özel alanlar, geçişler ve yollar konusunda daha çok hassasiyet gösterilmesini istiyoruz” dedi.

Çakır’ın konuşması sonrasında 7. Sınıf özel öğrencisi Yasin Çömez, günün anlam ve önemine istinaden bir şiir okudu.

Programın sonunda Oralet Çocuk Tiyatrosunun hazırlamış olduğu gösteri ve oyunlarla programa katılan özel çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Program yapılan hediye dağıtımı sonrasında çekilen toplu fotoğraflarla sona erdi.

Her yıl göstermiş olduğu duyarlı davranışları ile gönülleri feth eden Yaşar Kunduz, programın hazırlanmasında kendisine destek veren ve yardımcı olan Gerze Meslek Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü öğrencileri Ömer Faruk Cimbar ve Melisa Demir’e ayrıca teşekkür etti.

          

Seda ŞengülSeda Şengül