Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2015 13:53   Güncelleme : 18-02-2015 13:56

Eğitim Bir-Sen'den Tepki!

Sinop Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Aslan yayınladığı basın açıklaması ile KESK, DİSK,TKP,ÖDP gibi kuruluş ve örgütleri sert bir dille eleştirdi.

Eğitim Bir-Sen'den Tepki!
 Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Aslan, KESK, DİSK,TKP,ÖDP gibi örgütlerin milletin değerlerine karşı savaş açmış bir dil yapısıyla hareket ettiğini ifade etti.

Aslan konuşmasında, "Bin yıllık tarihi İslamla yoğrulmuş bu milletin çocuklarına bu zamana kadar olduğu gibi laiklik gerekçe gösterilerek dinsiz bir eğitimi hâkim kılan zihniyet nesillerin ancak gezi zekâlı olmalarına hizmet etmiştir." diyerek son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekti.

 Aslan, konuşmasında ayrıca "Yakan, yıkan, hakaret eden bir dil yapısı ile hiçbir yere varamazsınız. Önünüzde güçlü bir millet ve bu milletin değerlerini savunan Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen  sivil toplum kuruluşu olarak her zaman bu milletin taleplerini ve değerlerini hakim kılmaya devam edecektir." dedi
İlk emri oku diyen bir dinin ilimle, fenle çatışması mümkün müdür.
Elbette gençlerin bu milletin evlatları olarak, bu milletin değerleriyle kucaklaşacağını belirten Mustafa Aslan,"Eğitimini değerler eğitimiyle birlikte alacaktır. Bu milletin çocuklarına milli ve manevi değerleri olmayan bir eğitim öğretim anlayışını dikte edenler, jakoben anlayışla dirlik ve huzuru da her zaman sabote etmişlerdir. İlk emri oku diyen bir dinin ilimle, fenle çatışması mümkün müdür." ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir-Sen olarak her türlü dayatmaya da karşıyız.


Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de laiklikten geçinen bir kesim var. Nitelikli bilimsel ve laik eğitim dini ve milli değerlerden uzak olamaz. Bilimsellik ve laiklik gerekçesiyle  eğitimi dinsizleştirmek bu millete ihanettir, asla kabul edilemez. Eğitim Bir-Sen olarak hiçbir ırkın anadiline karşı değiliz. Her türlü dayatmaya da karşıyız. KESK , EĞİTİM- SEN ve Birleşik Haziran Hareketi’nin ; annelerin diline gösterdiklerini iddia etikleri saygıyı ,  analarımızın  dinine göstermeyip, düşmanlık etmesini samimiyetsiz ve iki yüzlü  buluyoruz. Tekçiliğe karşıyız diyor ama devletin temel eğitim yasasıyla, karma eğitimi zorunlu olarak dayatmasını savunuyor. Darbe sonrası dönemde zorunlu hale getirilen din dersi Kemalist ideolojinin bir aracı olmuştu, şimdiki din dersi müfredatı ise toplumun tüm katmanlarını kaynaştırmaktadır. Hiçbir zümre miletimizin gençliği üzerinden kirli hesap peşinde koşmasın."dedi.

 

AdminAdmin