Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2017 17:14   Güncelleme : 08-09-2017 17:44

Eğitim Sistemindeki Sorunlar Konuşuldu

Gerze Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçemiz eğitim sisteminin sorunlarının ve buna alınan çözümlerin konuşulduğu bir konferans verildi

Eğitim Sistemindeki Sorunlar Konuşuldu

Gerze Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçemiz eğitim sisteminin sorunlarının ve buna alınan çözümlerin konuşulduğu bir konferans verildi. Konferansa okul müdürleri ve ilçe muhtarları katıldı.

 

Konferansta, Gerze’de vekâleten kaymakamlık görevini yürüten Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, bu etkinliğin tüm Türkiye genelinde yapıldığı söyledi. Gözlet, ilçemizdeki okullarda uyuşturucuyla ilgili bir sorunun bulunmadığı belirtti. Güvenlik güçlerinin okul giriş ve çıkışlarında bulunmalarını istedi.

 

Gerze’de kafe kültürünün bulunduğu belirten Gözlet, “bu yüzden zabıtaların gerekli kontrolleri yapması lazım. Çocuklar okul saatleri dışında içki ve sigara içmek için özellikle parklara ve okul bahçelerine gidiyorlar. Emniyet görevlerinin okul saatleri dışında burada devriye atmaları lazım” dedi.

 

Okul tuvaletlerinde de sigara içildiğini altını çizen Kaymakam Gözlet, “buraların kontrol edilmesi lazım. Ben izmarit bulunmayan okul tuvaleti çok az gördüm. Servis taşıması yapılan yerlerde de şoförler daha dikkatli olsun” şeklinde konuştu.

 

Okullarda yaşanan sorunlar ve bunların çözümleriyle ilgili, salonda bulunan izleyicilere sunum yapan Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, “Kahramaneli, Başsökü, Sarımsak ve Çağlayan hatlarında kış aylarında taşımalı eğitimde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bazı köy yolları da bozuk. Bunların çözümü için Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediyesi olarak koordineli bir şekilde sorun yaşanan bölgelere müdahale edilecek” diye belirtti.

Programa Kaymakam Gözlet ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz'ün yanı sıra, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Nevzat Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş ve Belediye Başkan Vekili Semra Demir katıldı.

Erkan TaşErkan Taş