Güncel
Giriş Tarihi : 28-11-2020 11:32   Güncelleme : 28-11-2020 11:40

"Ek binamız her yönüyle kullanıma hazır olup, icap ettiğinde hizmete alınmak üzere tüm hazırlıklar yapılmıştır"

CHP ve İYİ Partinin, Sinop Eski Devlet Hastanesinin pandemi hastanesi yapılması çağrısına Sinop İl Sağlık Müdürlüğünden cevap geldi

"Ek binamız her yönüyle kullanıma hazır olup, icap ettiğinde hizmete alınmak üzere tüm hazırlıklar yapılmıştır"

Geçtiğimiz günlerde CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel ve İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan Sinop Eski Devlet Hastanesinin pandemi hastanesi olarak faaliyete geçmesi adına ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Bu konu üzerine Sinop İl Sağlık Müdürlüğü, mevcut kapasitenin ihtiyacı karşıladığını, ihtiyaç olması halinde ek binanın kullanıma hazır olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Sinop İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada;“İlimiz pandemi hastaneleri olan Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat Devlet hastanesi başta olmak üzere Sağlık Müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık tesislerimiz pandemi ile yoğun bir gayret içerisindedir.

Tüm sağlık teşkilatımız pandeminin kontrol altına alınması için gece gündüz demeden tüm fedakârlıkları göstererek mücadele etmektedir. Toplum Sağlığı Merkezlerimize ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze bağlı filyasyon ekiplerimiz pozitif hastalara, temaslı olan vatandaşlara anında ulaşıp gerekli bilgilendirmeyi yapmakta, aynı zamanda tüm test ve laboratuvar işlemlerini yürütmekte, Bakanlık algoritmaları çerçevesinde evde tedavisi başlayacak olan hastalarımıza, uzman hekimlerin direktifleri doğrultusunda ilaçlarını ulaştırılıp tedavilerini düzenlemektedirler.

Temaslı vatandaşlar içerisinde kronik hastalığı bulunanların, yaşlı vatandaşların ve semptom gösterenlerin nakil, yatış ve tedavi süreçleri de aralıksız sürdürülmektedir.

Pandemi hastanesi olarak hizmet veren sağlık tesislerimizde Bakanlığımızın önermiş olduğu tedavi algoritmalarına uyarak hekimlerimizin de görüşleri doğrultusunda hastalarımıza en uygun tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Sağlık tesislerimize yatan hastalar ortalama beş ile on gün tedavi görmekte olup şu an için il genelinde servis yatak doluluk oranımız %60’lar düzeyindedir. Ayrıca Bakanlığımızca onay aldığımız Sinop Atatürk Devlet Hastanesi eski hizmet binası da 80 odalı olarak hizmete hazır hale getirilmiştir.

Ek binamız her yönüyle kullanıma hazır olup icap ettiğinde hizmete alınmak üzere tüm hazırlıklar yapılmıştır.

Mevcut sağlık tesislerimizin yatak kapasiteleri yeterli iken ek binayı hizmete almak zaten yorulmuş olan ve büyük özveri ile sağlık hizmetlerini aksatmadan sürdürmeye gayret gösteren hekimden temizlik görevlisine kadar tüm personele ilave iş yükü getirecektir.

Fakat pandemi sürecinin olağandışı bir artış göstermesi, yatış sayılarımızın taburcu sayılarının üzerine çıkması, mevcut sağlık tesislerimizin kapasitelerinin yetersiz hale gelmesi durumundahazırda bekletilen ek hizmet binası ivedilikle sağlık hizmeti sunumuna açılacaktır. Sağlık Müdürlüğü olarak bağlı sağlık tesislerimizin yöneticileri ile sürekli koordinasyon halinde vaka sayılarındaki değişimlere bağlı olarak, gerek ev tedavi süreçleri, gerekse hastanelerin organizasyonları dinamik olarak takip edilmekte, yaşanacak olası gelişmeler için farklı planlamalar yapılmaktadır.

Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz bu yoğun süreçte, sağlık çalışanlarımız tüm fedakârlıkları göstererek mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele ediyorlar. Koronavirüsün yanı sıra rutin tedaviler, acil ameliyatlar ve MHRS randevularına istinaden yürütülen tedavi hizmetleri de sağlık tesislerimizde devam etmekte ve sağlık personellerimizin iş yükü artmaktadır. Bu sebeple sağlık tesislerine müracaat ettiğinizde sabırlı olmanız sağlık personellerimizin işini kolaylaştıracaktır

Şu an için herhangi bir kapasite sorunu yaşamasak dahi tüm kapasitelerin ve sağlık insan gücünün bir sınırı olduğu unutulmamalıdır. Aslolan bulaşı durdurup hastalığın yayılmasını önlemektir. Kalabalık ortamları seven bu virüsten kendimizi, sevdiklerimizi ve toplumu koruyabilmek adına en önemli husus kişisel tedbirlere dikkat etmek, alınan kurallara uymada gereken hassasiyeti göstermektir. Büyüklerimizin hatırını telefonla soralım, akşam oturmaları ve ev ziyaretlerini erteleyelim,temizlik maske ve mesafeden taviz vermeyelim. Salgınla mücadelede hep beraber hareket edersek başarılı olabiliriz; bunu unutmayalım.

Tüm vatandaşlarımızdanmecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını, dışarı çıkıldığında isetemizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat edilmesini özellikle rica ediyoruz.

Unutmayalım birlikte başaracağız.” İfadelerine yer verildi.

AdminAdmin