Güncel
Giriş Tarihi : 12-08-2016 14:47   Güncelleme : 12-08-2016 17:48

Eller Şehidimiz İçin Semaya Açıldı

Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Sinoplu Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma, şehadetinin haftası olan 12 Ağustos Cuma günü baba ocağı Dikmen’de dualarla anıldı.

 Eller Şehidimiz İçin Semaya Açıldı

Şehidimiz Bahattin Dolma ve tüm şehitlerimiz için Dikmen Merkez Yeni Camiinde düzenlenen mevlit ve dua programına; Sinop Valisi Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehidimizin ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazına müteakiben yapılan mevlit programında Müftülük görevlileri tarafından şehidimiz için Kura’n-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu.

Programda bir konuşma yapan Sinop Valisi Kemal Cirit, “Bahattin kardeşimiz bu vatan bölünmez dedi. O bu vatanda göz dikenlere kanını vererek karşı durdu. O milleti için göz kırpmadan canını ortaya koydu. Onu yetiştiren aileye ve Sinoplulara gurur kaynağı oldu. Bugüne kadar Sinop’ta bölücü terör belasına 60 şehit verdik. Bahattin kardeşimiz de 60’ıncı şehidimiz olarak gözünü kırpmadan vatan için canını ortaya koydu. Bu vatanı kimse bölemeyecek. Yaklaşık bir aydır ayrılıkçı terör örgütünün yanında bir de FETÖ denilen terör örgütü ile mücadele etmekteyiz. Milletimiz nasıl bölücü terör örgütüne müsaade etmediyse, bu FETÖ denen terör örgütüne de müsaade etmedi. Milletimizin kadim evlatları ve vatanına sadık polis ve askerlerimiz hiçbir terör örgütüne bu vatan topraklarını teslim etmeyeceklerini dik duruşları ile bir kez daha gösterdi. Bu vesileyle başta Bahattin kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.
Ardından mevlit ve dua programında tüm şehitlerimiz için ellerini semaya açan vatandaşlar, edilen dualara hep bir ağızdan âmin dediler. Mevlidin ardından Dikmen güreş alanında gelen misfirlere ve vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. 
Vali Kemal Cirit son olarak Şehidin evine uğrayarak taziye çadırında şehit ailesiyle bir süre sohbet etti. Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ve edilen duaların ardından mevlit programı son buldu. 




AdminAdmin