Güncel
Giriş Tarihi : 14-12-2017 17:02   Güncelleme : 15-12-2017 10:23

Ellerine geçen çöpleri sahile attılar

Çevre düşmanları, ellerine geçen çöpleri sahile attılar. Alaattin Şahin Caddesi sahil kenarı boyunca ellerine geçen çöpleri deniz kenarına atan şahıslar, ilini gören ilçe olarak bilinen Gerze'nin Sinop'u gören eşsiz manzarasına gölge düşürdüler

Ellerine geçen çöpleri sahile attılar

İlçemiz Alaattin Şahin Caddesi sahil kesimi boyunca deniz kenarına atılan çöpler Gerze'nin eşsiz manzarasına gölge düşürdü.

Gazetemize ulaşarak Alaattin Şahin Caddesi sahil şeridi boyunca deniz kenarına çöp döküldüğünü söyleyen mahalle sakinleri, çöplerin genellikle gece saatlerinde döküldüğünü belirttiler. Gece karanlığından yararlanan bu kişilerin geç saatlerde buraya gelerek çöp döktüklerini söyleyen duyarlı vatandaşlar, bu kişilerin çevreye verdikleri zararın yanı sıra turizm de basamak atlamaya çalışan Gerze'ye zarar verdiklerini ifade ettiler. Evinde kullanmadığı eski eşyaları, evsel atıkları toplayıp sahil şeridine döken bu çevre düşmanlarının engellenmesi için yetkililere seslenen vatandaşlar ''Çevremize Sahip Çıkalım'' çağrısında bulundular.

Uluslararası Cittaslow Birliğine üye olabilmek için en önemli kriter olan temiz ve sakin bir şehir olma özelliğini yerine getirerek ''Sakin Şehir'' unvanı alan Gerze'nin bu unvanı koruyabilmesi için vatandaşlarında çevreye duyarlı olması gerekiyor. İlini gören tek ilçe olarak bilinen ve ''Cittaslow'' unvanı alarak adından sıkça söz ettirmeye başlayan Gerze'ye bu manzaranın yakışmadığını belirterek vatandaşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül