Güncel
Giriş Tarihi : 01-03-2018 12:49   Güncelleme : 09-07-2018 14:53

Emekli Olmayı Bekleyen Bağkurlulara Müjde

Emekli olmayı bekleyen ve Bağkur borcu olan vatandaşları sevindirecek haber Ziraat Bankası'ndan geldi

Emekli Olmayı Bekleyen Bağkurlulara Müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası’nın yaptığı anlaşmaya göre; Bağkur'a birikmiş borcu olan ve bu borçların ödenmesi halinde emekli olmaya hak kazanacak olan vatandaşlara Ziraat Bankası tarafından düşük faizli ve masrafsız kredi verilecek.

Ziraat Bankası Gerze Şubesi'nden edindiğimiz bilgiye göre bağkur borcu olup emekli olmayı bekleyen vatandaşlar 1 Mart tarihi itibariyle Ziraat Bankası'na kredi başvurusunda bulunarak borçlarını kapatabilecekler.

Konuyla alakalı Ziraat Bankası Gerze Şubesi'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Ziraat Bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan protokol doğrultusunda; hizmeti olan ve bu hizmetler dikkate alındığında, 4b kapsamında yaşlılık aylığı bağlanacak sigortalıların birikmiş sigorta prim borçlarının (sigorta primi, genel sağlık sigortası borcu, durdurulan sürelerin ihyası, doğum ve askerlik kapsamındaki hizmet borçlanmaları dahil) ödenmesine yönelik sigorta prim borcu kredisi kullandırılacaktır.

Protokol kapsamında bulunan kişiler SGK İl Merkez Müdürlüklerine başvurmalıdır. Prim/borçlanma tutarlarının ne kadar olduğunu ve sigorta prim borçlarını ödemeleri halinde yaşlılık aylığına hak kazanıp kazanamayacaklarını, kazanmaları durumunda bağlanacak yaşlılık aylık tutarının ne kadar olduğu SGK tarafından tespit edildikten sonra Ziraat Bankası'na kredi başvurusunda bulunabileceklerdir.

Kredi başvuruları 01 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamış olup , 31 Mayıs 2018 tarihinde sona erecektir.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül