Güncel
Giriş Tarihi : 14-05-2016 15:59   Güncelleme : 24-10-2017 02:42

Engelli Çocuklar Hem Eğlendi, Hem Eğlendirdi

Engelliler Haftası nedeniyle Gerze Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi

Engelli Çocuklar Hem Eğlendi, Hem Eğlendirdi
 Gerze Belediyesi Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, kurum öğrencileri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak kurum öğrencilerinin derse katılımı ve grup faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterimi yapıldı.

Ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Belovacıklı konuşmasında ''Bana göre engelliler haftası diye bir hafta olmamalı. Çünkü engelli dediğimiz insanlar beyinlerinde saflığı, temizliği, dürüstlüğü taşıyan insanlar. Keşke bu ülkeyi yöneten insanlarda bu çocukların beyinlerine sahip olsa bu ülkede ne şehit veririz, ne savaş olur. Hırsızlık olmaz, yolsuzluk olmaz. Çocuklarımızın sevgiye ihtiyacı vardır. En büyük engel sevgisizliktir'' diyerek programı hazırlayan Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen, öğrenci ve yöneticilerine teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Daha sonra Kaymakam Bülent Bayraktar kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Bayraktar konuşmasında '' Ülkemizde 1966 yılından itibaren bu etkinlikler düzenlenmekte ama son 10 yılda devletimizin motor gücü görmesi vesilesiyle, engellilerin toplum içinde var olduğu ve toplumuzun fertleri olduğunu insanlar yavaş yavaş anlamaya başladı. Tabiki bu faaliyetler yeterli demek mümkün değil. Toplumun bu bilinci içselleştirmesi gerekir. Birey olarak bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Daha engelsiz günlerde yaşama çabası için herkesi sadece bu haftada değil her zaman teşvik olmaya  davet ediyorum'' dedi.

Son olarak, Doğan Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Kezban Sibel Pak konuşmasını yaptı. Pak ''Şirin Gerze'mizin ayrılmaz parçası olan engellilerin umutlu ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin olduğu kadar bizim de görevlerimiz arasında yer almaktadır. Onları üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri konusunda ilçemizde yer alan her bireye sorumluluk düşmektedir. Engelliler söz konusu olduğunda bizlerden desteklerini esirgemeyen ilçe kaymakamımıza, belediye başkanıma, milli eğitim müdürüme ve Şirin Gerze halkına çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Daha sonra kurum öğrencileri hazırladıkları dans, skeç, şiir, müzik ve tiyatro gösterilerini izleyicilere sundu. Renkli görüntülerin yaşandığı programda, öğrencilerin performansı izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Program Kaymakam Bayraktar ve Belediye Başkanı Belovacıklı'nın, rehabilitasyon merkezi öğrencileriyle birlikte müzik eşliğinde oynamasının ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül