Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2016 17:17   Güncelleme : 10-11-2016 17:12

Engin Altay Kükredi

Mecliste İstanbul Milletvekili Engin Altay ile Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında tartışma yaşandı.

Engin Altay Kükredi

Mecliste İstanbul Milletvekili Engin Altay ile Maliye Bakanı Naci Ağbal arasında tartışma yaşandı. Ağbal’ın “çok ayıp, bu yapılan terbiyesizlik” sözüne, Altay “sen terbiyesizsin, alçak herif. Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın” şeklinde tepki gösterdi.

Kanun Hükmünde Kararname(KHK)’lerle ilgili CHP sıralarından söz alan Sinop Eski Milletvekili Altay, Anıtkabir’e resmi plakalı araçla girmekte zorlandığını ve insanların Anıtkabir’e ulaşmasının önünün kesildiğini belirtti. Güvenlik güçlerini hedef alarak, “orada eşkıyalık yapan, terör estiren ve milletin vekiline terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri var” ifadelerini kullandı.

 

Altay: “Terbiyesiz sensin!”

Kürsüde konuşan Altay’ın sözünü, Ağbal “çok ayıp, bu yapılan terbiyesizlik” lafıyla kesti. Bunun üzerine Ağbal’a dönen Altay da, “terbiyesiz sensin, alçak herif. Bakan olmuşsun, ama adam olamamışsın” diye çıkıştı.

Barıştılar

Bir süre karşılıklı atışmalarla devam eden meclis konuşmasına ara verilerek tansiyonun daha fazla yükselmesinin önüne geçildi. Birleşimin tekrar başlaması üzerine Ağbal ve Altay yaşanan tartışmadan dolayı birbirlerinden özür diledi. Tekrar konuşmak için kürsüye çıkan Engin Altay, Naci Ağbal için "Kendisini çok severim. Gülmeyin çok severim kendisini evet" dedi.

Erkan TaşErkan Taş