Güncel
Giriş Tarihi : 28-09-2020 14:03   Güncelleme : 28-09-2020 15:26

“Ermenistan’ı Şiddetle Kınıyoruz”

Türk Ocakları Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, Azerbaycan'a haince saldıran Ermenistan’ı kınayan bir basın açıklaması yayınladı

“Ermenistan’ı Şiddetle Kınıyoruz”

Türk Ocakları Sinop Şube Başkanı Metin Oktay Fındık, Azerbaycan'a haince saldıran Ermenistan’ı kınadı. Fındık, ‘’Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyor ve Ermenistan'ın Türk düşmanlığı kaynaklı saldırılarını şiddetle kınayarak Türk ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm medeni dünyayı bu zulme dur demeye çağırıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene’’ dedi.

ERMENİSTAN’I ŞİDDETLE KINIYORUZ

Türk Ocakları Sinop Şubesi Başkanı Metin Oktay Fındık yaptığı basın açıklamasında, ‘’Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından 12 Temmuz 2020 tarihinde başlayarak, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ ve Tovuz Bölgeleri’nde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerine ve sivillere karşı gerçekleştirdiği hain ve menfur saldırıları Türk Ocağı olarak şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırılarda şehit olan soydaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılara da şifa diliyoruz. Bugün ateşle oynayan ve uluslararası hukuku hiçe sayan Ermenistan hatalı bir yoldadır. Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresindeki bölgeleri yıllardır işgal altında tutan Ermenistan’ın bilinen saldırgan tutumuna yeni bir örnek teşkil eden bu saldırılar, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engeldir.

Ama şu iyi bilinmelidir ki, Azerbaycanlı soydaşlarımız yalnız değildir ve bundan sonra da olmayacaktır. Azerbaycan bize, 1918'de Bakü'yü, Rus ve Ermeni zulmünden kurtaran Kafkas İslâm Ordusu Komutanı Nuri Paşa'nın, bir kere yükselen bayrak bir daha inmez diyerek kararlılığını ortaya koyan kurucu devlet başkanı Mehmet Emin Resulzade'nin, ‘Ben Atatürk'ün askeriyim’ diyen Ebulfeyz Elçibey'in ve de Sevr paçavrasını tarihe gömerek Türkiye topraklarında kurulmak istenen büyük Ermenistan hayallerine son veren Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir.

Geçtiğimiz yüzyılda yaklaşık 1.200.000 Türk ve Müslüman Anadolu ahalisine aynı gayrı insani ve hukuki yöntemlerde Osmanlı coğrafyasında soykırım uygulayan, Enver, Cemal ve Talat Paşa gibi büyük devlet adamlarımızı katleden, birçok diplomatımızı da Avrupa'nın göbeğinde Asala Terör Örgütünün suikastleriyle alçakça şehit eden Ermeni terörüne, özellikle Türk dünyasının ve Türk söz konusu olunca üvey evlat muamelesi yapan İslâm ülkelerinin dur deme zamanı gelmiştir.

1992’den beri Azerbaycan toprağı Karabağ, Ermeni işgali altındadır. Hocalı’da Ermenilerin birkaç saatte yaptıkları katliam hepimizin hatırında halen dipdiri bir şekilde durmakta ve bu yara iki devlet tek millet dediğimiz Azerbaycan-Türkiye ve tüm Türk dünyasında yıllardır kanamaktadır!

Türk milleti tarihe yön veren büyük devletler kurmuş, seciyesi esaret kabul etmeyen ve zulme boyun eğmeyen bir millettir. Ancak günümüzde Doğu Türkistan'da, Irak 'ta, Suriye'de, Karabağ'da, Kırım'da, Güney Azerbaycan'da yok sayılan, zulme uğrayan, dünyanın gözleri önünde binlerce yıllık vatanlarından sürülen, özellikle Doğu Türkistan'da esaret kamplarında katledilen soydaşlarımız vardır. Bu zulümlere Türk dünyası elbirliği ile son vermelidir.

UNUTMAYINIZ Kİ, SESSİZ KALINAN HER ZULÜM, SONRAKİ ZULMÜN KAPISINI ARALAR!

Günümüzde, Ermenilerin Azerbaycan toprağı olan Tovuz'a saldırısı basit bir saldırı değil, stratejik bir hamledir. Ermeni güçlerin saldırı girişiminde bulunduğu Tovuz'dan Türkiye ve Azerbaycan'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Bakü-Tiflis-Kars demir yolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı ve Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin başlangıcı olan Güney Kafkasya doğal gaz boru hatları geçmektedir. Dolayısıyla bu saldırı yalnızca Azerbaycan'a değil, Türkiye'ye ve bütün Türk dünyasına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle iki devlet tek millet dediğimiz kardeş Azerbaycan'a verdiğimiz desteği daha da artırmalı maddi ve manevi olarak kardeşlerimizin yanında durmaya devam etmeliyiz.

Türklerin zulüm altında yaşadığı bir dünyada, İslam dünyası da rahat yüzü görmeyecektir. İslam dünyasının huzuru da Türk dünyasının güçlü olmasına bağlıdır. Bu doğrultuda biz de Sinop Türk Ocağı olarak bütün benliğimizle Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu beyan ediyor ve Ermenistan'ın Türk düşmanlığı kaynaklı saldırılarını şiddetle kınayarak Türk ve İslam dünyası başta olmak üzere tüm medeni dünyayı bu zulme dur demeye çağırıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene’’ şeklinde oldu.

AdminAdmin