Güncel
Giriş Tarihi : 31-10-2020 18:24   Güncelleme : 02-11-2020 09:36

Ersoy, "Tüm İmkanlarımızla Seferber Olduk"

Ersoy, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkânlarımızla, kabiliyetimizle seferber olduk"

Ersoy, "Tüm İmkanlarımızla Seferber Olduk"

Depremin ardından yaraları sarmak için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere birçok bakanımız, devlet yetkilimiz İzmir'e gitti.

Eski Afet ve Durum Yönetim Başkanlığı görevini de yürütmüş  olan İçişleri Bakan Yardımcımız Mehmet Ersoy’a İzmir’de yaşanan felaketle ilgili Gerzeninsesi Gazetesi olarak son gelişmeleri sorduğumuzda; " Allah bir daha memleketimize böyle bir afet vermesin. Bu coğrafyanın, Ege Bölgesinin her tarafında yüzlerce fay hattı var. Bunlardan birinden biri mutlaka kırılacak ve bu depremler olacak. Onun için sağlam zeminlere, depreme dayanıklı binalar yapmak, afetlere hazır olmak lazım.

Hasar olan bölgede binlerce bina var, aralardaki binaların hiçbirine bir şey olmazken depremin merkez üstünden 80 km uzaklıktaki binalar hasar gördü.

Yıkık binaların tamamı Bayraklı ilçemizde

Faya, en yakın nokta Seferihisar ve Seferihisar’da yıkık binamız yok. Ama Bayraklı’da binalar yıkıldı.

Depreme dayanıklı bina yapma şartına uymadığımız, inşaat kalitesinde kurallara uyulmadığı için 7-8 katlı binalar kağıt gibi katlanmış.  

Aynı ada içinde bir iki bina çöküp diğerleri sapasağlam duruyorsa, demek ki mesele sadece zemin değil binanın inşaat kalitesi.

Herkesin güvenli binalarda oturma tercihinde bulunması lazım. Aksi takdirde  bu tür acılar yaşamamız her zaman mümkün.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün imkânlarımızla, kabiliyetimizle seferber olduk

Olayı duyduğumuz andan itibaren enkaz altında kalan vatandaşlarımızı biran önce kurtarabilmek, hayata yeniden tutunabilmelerini sağlayabilmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik

Devletimiz, binlerce kurtarma ekib, toplum gönüllüleri, Sağlık Bakanlığı, Emniyet, Jandarma, AFAD seferber oldu.  

Devletimiz çok güçlü; çadırlar, yemekler, battaniyeler, bunlarla ilgili vatandaşımıza bir sıkıntı yaşatmıyoruz. Yaraların sarılması noktasında elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada hakeza Allah milletimizden de razı olsun. İhtiyacımız olan olmayan ne varsa göndermeye, yaraların sarılmasına katkıda bulunmaya çalışıyorlar.

Ama aslolan bu tür üzüntülerin yaşanmaması için mücadelemizi deprem gelmeden önce bilinçli bir toplum olarak önleyebilmektir.

İnşallah bu acılar esas itibariyle ders almamıza vesile olur ve böyle acılar yaşamaktan kurtuluruz." dedi.

AdminAdmin