Güncel
Giriş Tarihi : 23-03-2015 08:31   Güncelleme : 27-03-2015 10:27

Ersoy'dan Ezber Bozan Açıklamalar

Bir süre ilçemizde de turizm faaliyetlerinde bulunan ve Sinop ilinin ilk 3 yıldızlı olma özelliğine sahip Geruze otelini ilçemize kazandıran iş adamı İnşaat Yüksek Mühendisi Hasan Vehbi Ersoy gazetemizi ziyaret ederek ezber bozan açıklamalarda bulundu

Ersoy'dan Ezber Bozan Açıklamalar

 Sinop iline ilk 3 yıldızlı oteli kazandıran isim olan iş adamı Hasan Vehbi Ersoy, Gerze'nin turizm ve fiziki yapısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ersoy, Gerze’de ki ticarette aradığını bulamadığından yakınarak, "Zonguldak'tan doğduğum ilçeye hizmet etmek için geldim ve buraya Sinop'un ilk 3 yıldızlı otelini kurdum. Ancak burada ticari anlamda aradığımı bulamadım ve zarar etmeye başladım yaklaşık olarak bir milyon dolar civarında yatırım yapmama rağmen, memleket sevdasına fizibiletesiz açtığımız otelin günü birlik turizm olarak devam etmesi ticaretimizi olumsuz etkiledi. Mesela Gerze festivalinin yapıldığı gün otelimizde 10 odamız boş geçmekteydi." dedi.

Gerze Belediyesine Salvolar

Hasan Vehbi Ersoy konuşmasında Gerze Belediyesini hedef alarak "Belediye tarafından kösteklendik. Bazı basit insanlar belediyeye borcum olduğu yalanını yaymaya çalışmaktadır. Bu tamamen asparagastır. zira Gerze Belediyesine alacak davası açan benim firmamdır. Hukukende alacaklıyım. Firmam yıkılmak üzere olan ve altı yıl kimseye kiralanamayan bu binayı almış adam etmiştir. Bazı soytarılar benim borcumun olduğunu söylüyor. Fakat konu mahkemeye firmamın alacak davası olarak intikal etmiştir. Dikkat edilirse borçlu olan belediyedir. Gerçek olan ise Belediyenin çürüyen otel binasını üç yıldız otele dönüştürülmesidir. Ve Oteli terk ettiğimde satın aldığım hiç bir şeyi geri almadan çalışır vaziyette oteli teslim ettim. Ve mahkemeye alacak davası açıp hakkımı aramaktayım. Gelişmelerin tamamı da budur. Hukuki süreç devam etmektedir. Maalesef aynı güruhun tersi laf üreterek cahilane günü birlik söylemlerle basitliklerine devam ettiklerini görmekteyiz.

Faşist Dönemden kalma kentsel milliyetçilik hala Gerze’de devam ettiğinden, Gerze'ye Boyabatlı veya Bafralı yatırımcı gelememektedir. Gerze'de neden yeteri kadar istihdam alanı yok, neden okumuş herkes Gerze'yi terk ediyor. Bu bakış ve uygulama neden göz ardı edilmektedir.

Ben Gerze belediyesine son 3 yılda hiç fatura kesmedim. Sinop'un ilk ve tek üç yıldızlı otelini kurmamıza ve Gerze Festivallerine üç yıl üst üste çok ciddi katkı şarkıcı ve orkestra desteği ile sponsor oldum. Üç yıl Festivale maddi manevi her türlü katkıyı sağlamamıza rağmen bırakın şahsıma, otelimize dahi bir teşekkür plaketi yollanmamıştır. Festivale 500 TL yardım yapana teşekkür plaketi verildi, ama her ne dense bize gönderilmedi. Belediye ile yaptığımız kira sözleşmesinde her hangi bir aksi madde olmamasına rağmen festival zamanı otelimizde beşer oda da ücretsiz tahsis edilmiştir. Gerze Belediyesin atıl bir şekilde duran otelini ciddi bir yatırımla lüks bir turizm mekânı haline getirdik ancak hiç bir destek göremediğimiz ortadadır.

Gerze'de Turizm Yok?

Gerze'nin turizm yönünden  diğer Karadeniz kentlerinden çok geride olduğunu kaydeden İşadamı Ersoy,  "En basiti Gerze'de bir plaj bile yok. Gerze'de ki günü birlik turizm, sektörün kurumsallaşmasını engellemektedir. Otellerin giderleri kazanılandan fazla olunca doğal olarak kar etme imkanı zorlaşıyor. Gerze asla marka şehir olamaz, çünkü Gerze’nin turizm mastır planı yok. Gerze'de şuan çirkin bir yapılaşma var. Bu durum mevcut başkanla başlamadı ama onunla devam ediyor.

Başkan ve CHP'lilerin karalama girişimleriyle karşılaştım

Hasan Vehbi Ersoy  konuşmasında Gerze Çakıroğlu mevkiinde Anadolu Grubu tarafından yapılmak istenen Termik Santral ile ilgili olarak da; o dönem Termik santralin yapılmasında bir beyiz  görmediğini Gerze'ye fabrika kurulması için uğraştığını ama başta başkan ve CHP teşkilatı dahil Gerze'nin kendisini anlamadığını dile getirerek,  açık bir karalama kampanyasıyla karşılaştığını ifade etti. Bilakis başkan Belovacıklı'nın taraf olması nedeni ile büyük bir tavırla karşılaştığını söyleyen Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü; " Biz Gerze'de para kazanıp Gerze'ye değil, Zonguldak'ta kazanıp Gerze'ye aktarmayı sağladık ve ilk 3 yıldızlı oteli yaptık. Geldiğimiz ilk yılda Gerze Kurumlar Vergisi 1.si olduk. Daha sonra 2008 yılında da vergi 3.sü olduk. Düşünün ki ilk geldiğimiz yıl büyük otel yatırımı yapmamıza rağmen vergi 1.si olduğumuza göre Gerze'de yüksek vergi veren işletme sayısının dahi ne kadar az olduğu görülmektedir.

Bu karalama kampanyası Franko’nun (Eski İspanyol Lider) arkadaşının döneminden kalma bir zihniyetin ürünüdür.

Gerze Bu Gidişle Asla Marka Kent Olamaz!

Ticari olarak aradığını bulamayan ve ilçemizden 2010 yılında ayrılan Ersoy'a bugün itibarı ile"Gerze'yi nasıl buldunuz?" sorumuza karşılık ezber bozan cevaplar verdi.

Gerze'nin bilim ve teknik dışı bir kent olduğunu açıklayan Hasan Vehbi Ersoy, "Gerze'de proje eksikliği var, İlçede bir mastır planı yok. Bu sebeple Gerze'nin turizmsel gelişmesi asla söz konusu değildir. Öte yandan Gerze'de çirkin yapılaşma olağan üstü hızla devam etmektedir. kentteki alt yapı çalışmaları, sokakların güzelleştirilmesi, elbette ki olumlu bakılması gereken hadiselerdir. Ancak Gerze'de ki nüfus artışı, daha önce İstanbul'da yaşamış emekli hemşerilerimizin, geçim zorluğu ve trafik yoğunluğu yüzünden, 6 aylık süreçte Gerze'de  konaklamalarından kaynaklanmaktadır. Yoksa Gerze'nin nüfus artışı kalıcı bir artış değildir." dedi. İleride ise bu durumun tamamen ekonomiye bağlı ivme ile hareket edeceğini öngördüğünü söyledi.

Gerze'nin değişmeyen kötü bir gidişat içerisinde olduğunu açıklayan Ersoy, "Nüfussal yapıya baktığımız zaman Gerze ihtiyarlar tarafından istila edilmiş bir kenttir. Gerze belediyesi dizginleri elinde tuttuğu için yabancı yatırımcı gelmiyor. Gerze'nin turizm ve ticari faaliyetleri Başkanın iki dudağı arasında. Bu nedenle Gerze'de ticaret serbest piyasa ekonomisi doğrultusunda gelişmiyor. Turizmi kentin içinde ki mevcut insanlar geliştiremezler, sadece ve sadece dışarıdan gelen yatırımcılar geliştirebilirler. Bunun örneklerini Akdeniz’in ve Ege’nin tamamındaki bütün kentlerinde görebilirsiniz." dedi.

AdminAdmin