Güncel
Giriş Tarihi : 23-01-2019 10:48   Güncelleme : 23-01-2019 11:03

Evinin bahçesinde elektrik üretiyor

Gerzeli Kezban Teyze, evinin bahçesinde elektrik üretimi yapıyor

Evinin bahçesinde elektrik üretiyor

Gerze’ye bağlı Gürsökü Köyü’nde yaşayan Kezban Karaman (61), evinin bahçesine kurduğu güneş enerji paneliyle elektrik üretiyor.

Almanya’da ki yakınlarını ziyarete gittiğinde bu sistemi gören Kezban Teyze, Gerze’ye döner dönmez aynı sistemi evinin bahçesine kurdu. Almanya’ya göre ülkemizin daha fazla güneş ışığı aldığını belirten Kezban Teyze, “Biz neden ülkemizde bunu yapmıyoruz diye kendi kendime sordum. Ülkemiz bu konuda daha elverişli. Bu sistem doğaya zararı olmayan, sağlıklı bir sistem. Ülkemiz Almanya’ya göre çok daha fazla güneş alan bir ülke. Üretim yapalım ki hem devletimiz kazansın hem milletimiz” şeklinde konuştu.

Bisikleti de güneş enerjisiyle çalışıyor

Güneş enerji sistemini hayatın her alanında kullanmayı hedefleyen Kezban Teyze, “Temiz enerji kaynaklarını kullanmak varken petrole para vermenin bir mantığı yok. Elektrikli bisikletime de bu sistemi taktırdım. Gönül rahatlığıyla biniyorum. Bu sayede yakın mesafelere yolculuk yapabiliyorum” dedi.

Yaptığı üretimle yerel ve ulusal basında kendine genişçe yer bulan Kezban Teyze, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Külliyede ki 30 Ağustos resepsiyonunda misafir edilmiş ve yaptığı girişim dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tebrik edilmişti.

Seda ŞengülSeda Şengül