Güncel
Giriş Tarihi : 30-11-2017 17:07

Eylem Kararı Alındı!

Kafes balıkçılığına karşı yapılan eylemlerin bir yenisi 3 Aralık pazar günü Töngel Sokağı'nda yapılacak

Eylem Kararı Alındı!

Kafes balıkçılığına karşı yapılan eylemlerin bir yenisi 3 Aralık pazar günü Töngel Sokağı'nda yapılacak.

Her perşembe günleri, YEGEP Bürosunda kafes balıkçılığına karşı yapılacak olan eylem planının belirlenmesi için yapılan toplantı kapsamında 30 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda Töngel Sokağı'nda eylem yapma kararı alındı.

''Kafes Balıkçılığına Hayır'' ve ''Hamsini Al Gel'' sloganlarından yola çıkarak Töngel Sokağı'nda 3 Aralık Pazar günü yapılacak olan eylem için İskele Balıkçılık Kooperatifi önünden gündüz saat 11:00'de araçlar hareket edecek.

Gerze Belediyesi Çevre Mühendisi Uğur Çetin, eyleme katılmak isteyen vatandaşların Kooperatif önünde pazar sabahı saat 11'de hazır bulunmaları gerektiğini belirterek; ''Töngel Sokağı'nda yapacağımız olan eylemde ana temamız 'Hamsini Al Gel' olacak. Bu sloganla yola çıkmamızın nedeni kafeslerin kurulmasıyla denizlerimizde hamsi popülasyonunda ciddi azalma olacak. Hamsimize sahip çıkmak için tüm vatandaşlarımızı hamsilerini alarak eyleme katılmalarını bekliyoruz. Töngel Sokağı'nda eylem çerçevesinde ''sembolik'' olarak hamsi ızgara yapacağız. Gerze'yi ve Gerzelileri ilgilendiren bu konuda güçlü ses çıkarmak için birlik olmamız gereken bir zamandayız. İmza kampanyamız da devam ediyor. Şuana kadar 400 imzaya ulaştık. Cuma günü pazar yerinde imza standı oluşturuyoruz. Kafes balıkçılığına karşı imza kampanyamıza katılmak isteyen vatandaşlarımız stantlarımıza gelebilir, Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ulaşabilirler'' dedi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül