Güncel
Giriş Tarihi : 10-01-2017 16:14   Güncelleme : 10-01-2017 17:55

Gazetecilerin 15 Temmuz Şehitleri Sergisi

15 Temmuz Şehitleri sergisi Sinop merkezdeki Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı

Gazetecilerin 15 Temmuz Şehitleri Sergisi
15 Temmuz Şehitleri sergisi Sinop merkezdeki Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Sergide, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla ilimiz genelindeki gazetelerin çalışanları ve Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar yer aldı.

Çok sayıda vatandaşın da katılım gösterdiği sergide konuşan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, basının halkın gözü, kulağı ve sesi olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, gazeteciliğin tarihe not düşen bir sektör olduğunu vurgulayan Demirel, “Tarihçiler tarihe not yazmazlar. Eldeki verileri toplarlar, yorumlarlar ve o güne ışık tutarlar. İşte bu veriyi hazırlayan gazetecilerdir. Bugünkü sergimizin de amacı tarihe not düşmektir” şeklinde konuştu.

Darbeler arasındaki farkları değerlendiren Demirel şöyle dedi: “Tüm darbelerde siyaset kurumu ve basın sustu, ama 15 Temmuz akşamı siyaset kurumu susmadı, basın susmadı ve halk sokaklara kuştu. Kötü ve karanlık günler yaşadıysak da alnımızın akıyla çıktık. O akşam 240 şehit ve binlerce yaralı ile biz kendimizi yeniden bulduk. Bugün ise kendimizi bulduğumuz günün tarihine not düşen basın emekçilerinin günüdür.

Sergide konuşan bir diğer isim ise Sinop Valisi Hasan İpek’ti. İpek, serginin iki özelliği olduğundan bahsetti. “Birincisi Türkiye’nin yeniden kurtuluş mücadelesini vermeye başladığı ve millet olarak topyekûn hem ülke içerisindeki hainlere hem de dünyaya bunu gösterdiği günün yad edilmesi günüdür” dedi. İkinci özelliğinin ise, sergide yer alan fotoğrafların çoğunun Sinop genelinden olduğunu belirtirken, “bu fotoğraflar ilimizin darbecilere karşı nasıl karşı koyduğunun göstergesidir” dedi.

Erkan TaşErkan Taş