Güncel
Giriş Tarihi : 28-09-2018 16:36   Güncelleme : 28-09-2018 17:10

Gazetemizden hayırlı olsun ziyareti

Dikmen’e atanarak göreve başlayan Kaymakam Suat Hatam’a, gazetemizden hayırlı olsun ziyareti

Gazetemizden hayırlı olsun ziyareti

Dikmen’e atanarak göreve başlayan Kaymakam Suat Hatam’a, gazetemiz Başköşe Yazarı Fatih Uysal ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ercan Özcan, hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

Eylül ayı başında yayınlanan Valiler ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Çatalpınar Kaymakamlığı görevini sürdüren Suat Hatam, Dikmen’e atanmıştı.

Kaymakamlık makamında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaymakam Hatam, Sinop’u tercih ederek ve isteyerek geldiğini belirterek: “Sinop genel itibariyle doğası ve deniziyle güzel bir kent. Bu şehirde görev yapmak memnuniyet verici. Dikmen diğer ilçelere nazaran büyük şehirlere oldukça yoğun göç vermiş bir belde. Genç nüfus oranı az. Dikmen’de de bu bağlamda mevcut nüfusu koruyarak kentin gelişimi ve büyümesine olanak sağlamak gerekiyor. Tarım ve Ormancılık alanında devlet her yıl %70 - %80 oranında hibe programları açıklıyor. Bu desteklerden faydalanarak büyük bir çoğunluğu orman köylüsü olan Dikmen’e hareket getirilebilir” ifadelerinde bulundu.

“Birinci önceliğimiz eğitim”
Öğrencileri en iyi şekilde donatmanın ve onları geleceğe hazırlayabilmenin yolu sağlıklı ve kaliteli eğitim vermekten geçtiğini söyleyen Kaymakam Suat Hatam, “Görev yaptığımız süre zarfında birinci önceliğimiz öğrencilerimizin eğitim öğretim süresini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak olacak” şeklinde konuştu.

“Mevcut nüfusu kazanmak lazım”
Göç veren değil göç alan bir belde olabilmek için ilk olarak vatandaşın temel ihtiyacı olan yol – su gibi sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyleyen Kaymakam Hatam, “Bu beldede yaşayan vatandaşlar için buradayız. Mevcut nüfusu kazanarak daha da fazla göç vermenin önüne geçebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kanun ve hukukun müsaade ettiği çerçevede her türlü problemin çözülebilmesi adına yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Gerzeninsesi Gazetesi olarak, Dikmen ile ilgili fikir ve düşüncelerini gazetemizle paylaşan ve makamında bizleri hoş sohbeti ile ağırlayan Sayın Kaymakamımız Suat Hatam’a, teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Seda ŞengülSeda Şengül