Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2019 11:42   Güncelleme : 19-09-2019 12:10

Gaziler Günü Kutlu Olsun

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Mareşallik rütbesi ve Gazilik ünvanı verilmesini nedeniyle 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gaziler Günü Kutlu Olsun

Ülkemizin dört bir yanında kutlanan Gaziler Günü ilçemiz Atatürk Anıtı önünde de kutlandı.

Haşim Zehra Tarı Ortaokulu Türkçe öğretmeni Bilal İldemir’in sunuculuğunu yaptığı program Gerze Kaymakamlığı ve Gerze Belediye Başkanlığı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.

Ardından Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören devam etti.

Bilal İldemir programa Atatürk’ün "Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı senindir. Kanaatinle, imanınla, itaatinle hiçbir korkunun yıldırmadığı demir gibi temiz kalbinle düşmanı sonunda alt eden büyük gayretin için gönül borcumu ve teşekkürümü söylemeyi kendime aziz bir borç bilirim” sözüyle devam ederek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak için Jandarma Astsubay Çavuş Merve Çetin’i kürsüye davet etti.

Çetin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdikten sonra,  kürsüye gelen Haşim Zehra Tarı Ortaokulu öğrencisi Eylül Özkan ise “Gaziler” isimli şiirini okumasının ardından ilçemiz gazileri, Özkan Kaya Paşa, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Bekir Doğan ve Gazilerimiz ile çektirilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.

AdminAdmin