Güncel
Giriş Tarihi : 29-12-2017 11:04   Güncelleme : 29-12-2017 11:11

Genç Çiftçi İlk Hasadını Yaptı

2017 yılı "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında MANTARCILIK konusunda destekleme almaya hak kazanan ilçemiz genç çiftçilerinden Aykut Gökmen, kurduğu mantar üretim tesisinde ilk hasadını yaptı.

Genç Çiftçi İlk Hasadını Yaptı

2017 yılı "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında MANTARCILIK konusunda destekleme almaya hak kazanan ilçemiz genç çiftçilerinden Aykut Gökmen, kurduğu mantar üretim tesisinde ilk hasadını yaptı. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Özbay Akkaş, Sazak Köyünde kurulan mantar üretim tesisinde ilk hasadın yapıldığını belirterek ''2017 yılı Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı" kapsamında MANTARCILIK konusunda destekleme almaya hak kazanan Aykut Gökmen, isimli genç çiftçimizin projesi tamamlanmıştır. İlçemiz Sazak Köyünde 100 m2 sera sisteminde kurulan mantar üretim tesisinde ilk hasat gerçekleştirilmiştir. İlçemizde, tarım arazilerinin parçalı ve ekonomik büyüklüğün çok altında olması, genç iş gücünün yetersiz olması, su kısıtı, makine kullanımının bu arazilerde verimli olmaması gibi sebeplerle tarla ziraatından istenilen verim ve ekonomik gelir elde edilmemektedir'' dedi.

''Çiftçi Yatırımlarının Arttırılması Gerekmektedir''

Akkaş, birim alanda daha yüksek verimin ve gelirin elde edilebilmesi için seracılık, kültür mantarı yetiştiriciliği, alçak tünel çilek yetiştiriciliği konularında yapılan çiftçi yatırımlarının artırılması gerektiğini belirterek; ''Bu kapsamda son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamaya koyduğu Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programının bu konularda yapılan yatırımların artırılmasında önemli katkısı olmuştur'' şeklinde konuştu.

''Çiftçilerimizin üzerinde durması gereken ürünlerden biri de mantardır''

Günümüzde insanların beslenmede kullandıkları kaynakların verimliliği yanında çeşitliliğinin artırılmasının da çok önemli bir husus olduğunu söyleyen Akkaş, ''Bu kapsamda yeni ürün arayışına giren çiftçilerimizin üzerinde durması gereken ürünlerden biri de mantardır. Uzmanların mutlak suretle sofralarımızda olmasını tavsiye ettiği mantar, artık İlçemizde üretilmekte ve tüketiciye sunulmaktadır. Üretimin tüm aşamalarında İlçe Müdürlüğümüz tarafından takibi ve kontrolü yapılan mantar üretim tesisinden elde edilen ürünü halkımızın taze ve güvenilir bir şekilde alıp tüketme olanağı bulunmaktadır'' ifadelerinde bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül