Güncel
Giriş Tarihi : 23-05-2015 10:20   Güncelleme : 23-05-2015 11:00

Genç yaşta Hanımağa oldu

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) bu yıl düzenlediği geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları için yapılan ağalık arttırmasında en yüksek teklifi veren SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı’nın kızı lise öğrencisi Mualla Arpacı hanımağa oldu.

 Genç yaşta Hanımağa oldu

SİYAD’ın Pendik Kurtdoğmuş Köyü yolu üzerinde bulanan SİYAD Ali Karakuş Piknik Alanı’nda geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları etkinliğinde, pehlivanlar arasında geçen çetin mücadelenin ardından yapılan ağalık arttırmasında lise öğrencisi Mualla Arpacı genç yaşta hanımağa oldu. Davul-zurna ekibi eşliğinde alanda selamlama turu atan çiçeği burnunda hanımağa güreşleri izlemeye gelenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı’nın kızı olan Mualla Arpacı hanımağalığı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Genç Arpacı değerlendirmede şunları söyledi: “SİYAD altı yıldır geleneksel olarak İstanbul’da Sinop Panayırı düzenlemektedir. Yerel kültürümüzü, sporumuzu, örf ve adetlerimizi, sofralarımızın zenginliklerini biz gençlere tanıtmakta; yaşatılması için uğraş vermektedir. Bunda SİYAD’ımızın da önemli katkılarının olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki bu işe gönül vermiş beyler için ağalık son derece önemli ve heyecan verici bir iştir. Ben de toplumumuzun örf, adet ve ananelerini öğrenmeye çalışan bir kardeşiniz olarak bu sorumluluk duygusunu ve babamın destekleriyle ağalık heyecanını yaşıyorum. Ata sporu güreşin yaşatılması ve her yaştan insana ulaştırılarak yaygınlaştırılmasının önemli olduğu kanaatindeyim.“

AdminAdmin