Güncel
Giriş Tarihi : 15-05-2017 13:20   Güncelleme : 15-05-2017 13:31

Gençler Yürüyüş Yaptı

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ''gençlik yürüyüşü'' düzenlendi

Gençler Yürüyüş Yaptı
 Her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında ilçemizde ''Gençlik Yürüyüşü'' düzenlendi.

Gençlik yürüyüşüne, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Eski Cezaevi önünden başlayan yürüyüşe gençler, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk'ün resmi ile katıldılar. Bando eşliğinde Hükümet Konağı önüne kadar yürüyen gençler burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Karaman eşliğinde Atatürk anıtına çelenk bıraktılar.

Çelenk töreni ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde al bayrak göndere çekildi. Gençlik adına konuşmayı Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Zeynep Yalçınkaya yaptı.

Yalçınkaya yaptığı konuşmada; ''Vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize büyük görevler düşmektedir. On ay önce 15 Temmuz gecesinde yaşamış olduğumuz alçak ihanet girişimi aslında milli iradeye darbe vurmak istemişti ancak bu halk Kurtuluş Savaşında göstermiş olduğu o kahramanlığı o günde gösterdi ve tarihine yaraşır bir şekilde kendini savundu. Bugün Atatürk'ü ve İstiklal Harbinde Atatürk'le kader birliği yaparak ''ya İstiklal, ya ölüm!'' parolası ile hareket edip zafer kazanan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir sefer daha minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bugün Türk Milletine kutlu olsun!'' diyerek sözlerini noktaladı.

Gençlik yürüyüşü, yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından Gerze Belediyesi tarafından yürüyüşe katılanlara ikramda bulunulmasıyla sona erdi.


Seda ŞengülSeda Şengül