Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2015 19:04   Güncelleme : 12-03-2015 21:49

Gençlik ve Güvenli Gelecek Anlatıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak, Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) görevlileri tarafından "Gençlik ve Güvenli Gelecek" semineri düzenlendi.

Gençlik ve Güvenli Gelecek Anlatıldı
Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere Gerze Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. İbrahim Gökhan Ceylan, Akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan konuşmada, terör örgütlerinin özellikle öğrenim çağındaki kişileri sempatizan olarak kazanmak için çeşitli yöntemler kullandığını ifade ettiler.


Suç ve suçlularla mücadele etmenin görevleri olduğunu belirten yetkililer, ''Asayişi ve huzuru sağlamak görevimiz fakat bunu yaparken toplumdaki vatandaşlarımızla ve öğrencilerimizle el birliği halinde çalışma yapmamız gerektiğini biliyoruz. Çünkü biz onlar için burada varız'' şeklinde konuştu.

TEM Personelleri ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz kılmak, söz konusu örgütlerin eleman temini konusunda yürütecekleri faaliyetler ile ilgili gençliği ve kamuoyunu aydınlatmak, üniversite gençliğinin terör örgütleri tarafından hazırlanan tuzaklara düşmelerini önlemek amacı ile bu seminer gerçekleştirdiklerini ilettiler.

Konferansta terör örgütlerine katılan gençlerin acı sonlarının anlatıldığı videolar eşliğinde konuşmalarını sürdüren TEM Personeli, gençlerin terör örgütlerinin tuzaklarına karşı uyararak, örgütlerin kaynaklarının insan olduğu ve hedef kitlenin de gençlerden oluştuğunun altı çizildi.

Ayrıca Sinop Emniyet Müdürlüğü Tarafından ilerleyen aylarda Çanakkale Gezisi düzenleneceği belirten TEM Personeli, katılmak isteyen öğrencilerin isimlerinin alarak, semineri sonlandırdı.

 

AdminAdmin