Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2020 12:22   Güncelleme : 22-02-2020 14:38

Genel Sekreter Çınkıl'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Sinop Basını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi

Genel Sekreter Çınkıl'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Sinop Basını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Uzun süredir vekaleten yürütülen Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanan, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çankıl’a, Sinop Basını 21 Şubat 2020 Cuma günü hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Sinop Basınını güler yüzle karşılayan Çınkıl, gazete sahipleri ile bir süre sohbet etti.

Kamu imkanlarının en iyi ve doğru şekilde kullanılıp vatandaşa kaliteli hizmet götürüleceğini ve basını yönetici paydaşlarından biri olarak gördüğünü belirten Çınkıl “Biz kamu görevlisiyiz. Kamu görevlisinin usulü, şekli şemaili bellidir. Kamu imkânları ve kaynaklarını en iyi, en doğru şekilde insanlarımızın istifadesine sunmak. Bu noktada da biz tüm yönetici paydaşlarımızla sizler de kabul ederseniz basını da yönetici paydaşımız olarak görmek isteriz.

Sürekli istişare koordinasyon ve uyum içerisinde Valimiz siyasetinde tüm ilimiz, bölge müdürlüklerimiz, ilçe kaymakamlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, köylere hizmet götürme birliğimiz ile birlikte imkânlarımız dâhilinde samimiyetimizi ve gayretimizi ortaya koyup elimizden geleni en güzel şekilde yapmanın gayretini göstereceğiz.

Dünyada ideali yakalamak yoktur, idealin peşinden koşmak vardır. Biz bu idealin peşinden koşacağız. Biz insanımızı mutlu etmek, memnun etmek, hizmet götürmek adına elimizden geleni yaparız.

Biz vatandaşların kapısına kadar elimizden geleni yaparız ama ona bir mütebessim davranmamışsak, yüzüne bir tebessümle gülmemişsek, onun gönül dünyasına girmemişsek, gönül yolunu yapmamışsak o yaptığımız yolun hiçbir hükmü de olmayabilir.

Burada hususiyetle iletişim anlamında, hem muhtarlarımızla, hem meclis üyelerimizle, hem vatandaşlarımızla iletişim kanallarımızı sürekli açık tutmak durumundayız. Dahası samimiyetle hep birlikte çalışacağız. Bu anlamda az önce ifade ettiğim gibi, basın bizi yansıtacak olan vatandaşa aktaracak olan birimdir. Biz basını hakikaten yönetici paydaşımız olarak görmek isteriz, görürüz” ifadelerini kullandı.

Sinop merkez ve ilçelerdeki gazete sahipleri yaptığınız çalışmalarda sizlere destek vermek ve birlikte olmayı arzu ederiz. Biz gazete sahipleri olarak, devletimizin belirlediği yükümlülükleri, yasalar çerçevesinde temel ilkeleri kullanarak basın ve gazetelerle alakalı olan gelişmeler konusunda çalışmaların bizlere şeffaf bir şekilde yansımasını istiyoruz” diyerek Genel Sekreter’e ilanlar konusunda ki düşünce ve isteklerini dile getirdiler.

Çınkıl, bu konuda da kanunlar çerçevesinde usule uygun biçimde gazetecilerin lehine olmak suretiyle kanunlara en doğru şekilde uyulacağını, hizmet alıcı olanın lehine hizmetler yapılacağını belirtti.

Ziyaret yapılan samimi sohbetin ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

AdminAdmin