Güncel
Giriş Tarihi : 12-10-2012 00:21   Güncelleme : 12-10-2012 00:21

Gerçek, Gençlik Masasını Safranbolu'da Topladı

Ersoy; Gelişim kaçınılmaz bir şey ama Gerzenin geliş'imi Türkiye standartlarının ve gerekenin çok altında kaldı.

Gerçek, Gençlik Masasını Safranbolu'da Topladı

Gerzeli Gençler ‘GERÇEK Gençlik Toplantısı’nda taleplerini haykırdı:  

‘ŞİRİN GERZE BİZE DAR GELİYOR, GELİŞMİŞ ENERJİK VE GÜZEL BİR GERZE İSTİYORUZ!’

 

GERÇEK Derneğinin Safranbolu’da düzenlediği ‘Gençlik Toplantısı’ Gerze gençliğinin taleplerini ve hayallerini ilçenin gündemine taşıdı. 2 gün süren çalışma toplantısı boyunca kendilerini ifade etme fırsatı bulan her kesimden 30 genç toplantı sonunda ‘GERÇEK Gençlik Masası’ komisyonlarını da kurarak hayal ettikleri Gerze için sorumluluk aldı. Gençlerin ortak düşüncesi şuydu: ‘Şirin Gerze’ sloganı artık durağanlığı ve yerinde saymayı ifade etmeye başladı. Biz göç etmek zorunda kalıp emekliliğimizde döneceğimiz şirin bir tatil kasabası değil, bize iş alanları sağlayan enerjik, özenle büyüyen, büyüdükçe güzelleşen modern ve örnek bir ilçe istiyoruz. Bunu yaratmak için üzerimize düşeni yapacağız.”

 

ABİLERİ DİNLEMEK YETMEZ ARTIK GENÇLER DE SÖZ VE SORUMLULUK ALACAK

 

Geçtiğimiz hafta sonu, Gerze gençliğinin taleplerini belirleyerek GERÇEK Derneğinin Gençlik Masasını oluşturmak için yapılan Çalışma Toplantısının ilk bölümünde hem gençler hem de Derneğin yöneticileri söz aldı. Dernek Başkanı Ülken Ayparlak, toplantının amacını şu sözlerle dile getirdi: “Gerze Gençliğinin artık sadece ağabeyleri dinlemekle yetinmeyip, kendi geleceklerini belirlemek üzere söz ve sorumluluk almalarının zamanı geldiğine inanıyoruz. Gerze’nin geleceği için çalışan bir dernek olarak bu geleceğin gerçek sahibi olan siz gençlere sadece kulak vermekle yetinemeyiz.  Size kendi bağımsız etkinliklerinizi oluşturmak için fırsat ve sorumluluk vermek zorundayız. Bunun için burada toplandık. Kendi geleceğinizle ilgili ne kadar söz ve sorumluluk sahibi olacağınıza siz karar vereceksiniz”

 

Ayparlak’tan sonra söz alan gençlik temsilcileri ise şunları söylediler:

“Gelişimi pek sevmeyen bazı ağabeylerimizin ağzından düşürmediği ‘Şirin Gerze’ modeli ve sloganı artık bize dar geliyor. Biz bu sloganda kendimizi ve geleceğimizi göremiyoruz. Çünkü “şirin” lafı neredeyse yerinde saymak, küçük ve gelişmemiş kalmakla özdeş hale geldi. Biz ise göç etmek zorunda kalıp emekliliğimizde döneceğimiz şirin bir tatil kasabası değil, bize iş alanları sağlayan, enerjik, özenle büyüyen, büyüdükçe güzelleşen modern ve örnek bir ilçe istiyoruz. Bunu yaratmak için buradayız ve üzerimize düşeni yapacağız. Biz siyasete de alet olmak istemiyoruz. Bizim işimiz sağ ya da sol davası değil, ekmek davası. Sinop’un Gerze’nin adı neden gelişmişlikle anılmasın? Çevremizde ki hayırcılar dün kibrit fabrikasına karşı çıkıyorlardı bugün Termik Santral’e. Yarın pamuk fabrikası yapılması istense yine bu kişiler ortaya çıkacaktır ve yine “İstemezük’’ diyeceklerdir. Ancak bugün ‘hayır!‘ diyen bu kişiler inanın neye karşı olduklarını da pek bilmiyorlar.’’

 

YATIRIMA KARŞI ÇIKANLARIN TUZU KURU! ÇOCUKLARI İŞ ARAMIYOR

Toplantıda gençlerle sohbet ederek bir konuşma yapan Gerzeli işadamı Hasan Vehbi Ersoy ise şunları söyledi : “Gerze geçmişe göre elbette bir miktar gelişti. Gelişim kaçınılmaz bir şey ama Gerze’nin gelişimi Türkiye standartlarının ve gerekenin çok altında kaldı. O yüzden pek çok Gerzeli geçimini gurbette aramak zorunda kaldı. Gerze bir emekli şehri oldu.  Bunun bir nedeni de Gerze’de her zaman gelişimden ürken bir zihniyetin hâkim olmasıdır. Ancak bu akıldışı ve bencil bir zihniyettir. Tuzu kuru ve içine kapalı bir zümrenin bilgisiz ve korku dolu refleksidir. Her şeye ‘hayır’ diyen bu zümre Gerze'de birçok işsiz gencimiz olduğunu görmemezlikten geliyor. Oysa burada yapılacak olan santralin işçilere ihtiyacı olacak ve bu insanlar Gerze'nin, Yaykıl’ın insanlarından karşılanacak. Liseyi okuyan, Üniversiteyi bitiren gençlerimize iş imkânı sağlanacak. Arkadaşlar, Gerze’ye hiç bir yatırım yapılmasını istemeyen kişilere bir bakın acaba hayır diyen kişilerin çocuklarının işe ihtiyaçları var mı? Onların işsizlik gibi sorunları var mı?

 

GES GENÇLERİN PROJELERİNİ DESTEKLEMEYE HAZIR

 

Toplantıya davetli olarak katılan GES Bilgilendirme Ofisi sorumlusu Zafer Kadir Gençsoy ise gençlere GES ile bilgiler verdikten sonra şunları söyledi:  Hem Gerze'de hem de internette termik santral konusunda büyük bir bilgi kirliliği yaratıldı. Pek çok kişi ve hatta kuruluş her konuda bilim ve gerçek dışı görüş bildiriyor. Bunların çoğu aktüel gerçekleri yansıtmıyor.  Lütfen internette size sunulan bilgilerin tarihine dikkat edin. Şu anda eski santrallerle modern santraller arasında uçurumlar var. Gerze’de kurulacak santralde yüksek teknolojili süper kritik kazanlarda yüksek kalorili taş kömürü yakılacaktır. Bunlar çevreye zarar vermeyecek olan santrallerdir. Santralin Kurulum Döneminde 2500-3000 arasında kişiye iş imkânı sunulacaktır. Ancak Gerze’nin bu fırsattan yararlanması için hazırlıklı olması gerekir. Örneğin inşaat sürecinde argon kaynağı yapabilen yaklaşık 350 kişi istihdam edilecektir. Oysa Gerze’de şu an bu tür kaynağı yapabilecek sadece 3-5 kişi var. İşte bu yüzden Gerze’yi bu istihdama hazırlamak, Gerze’de iş gücü oluşturabilmek amacıyla, ilçemizde çeşitli projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Yaklaşık 150 Bin TL yatırım yaparak Gerze Endüstri Meslek Lisesine 14 adet Argon Kaynak Makinası ve 2 Gazaltı Kaynak Makinası aldık. Bu eğitim imkânı Meslek Lisesi dışındaki gençlere de yaygınlaştırılabilir Termik Santral ile birlikte birçok alanda Gerze’ye katkı yapacak farklı projeleri hayata geçeceğiz. Gerzeli gençlerin ve GERÇEK Derneğinin bugünkü inisiyatifini yürekten kutluyoruz. Siz gençlerin geliştireceği ve Gerze’ye faydalı olacak farklı alanlardaki projeleri desteklemeye hazırız.

 

 ÇEVRE, SPOR, KÜLTÜR SANAT, MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA PROJELER HAZIR

 

Gençlik Toplantısının iki gün süren oturumları boyunca Gerzeli gençler, GERÇEK Gençlik Masası’nın amaçları, hedefleri ve projelerini belirleyen beyin fırtınaları ve atölye çalışmaları yaptı. Sadece gençlerin söz aldığı bu toplantılara Dernek Yönetimi katılmadı. Gençlik Masası’nın amacı, gençlerin söz ve insiyatif alacağı proje ve ortamlar üreterek, Gerze gençliğinin mesleki, sosyal, kültürel, sportif beceri ve donanımlarını arttırmak, gençlik istihdamını ve genç girişimciliği kolaylaştırmak, gençlerin çevre ve sosyal konularda duyarlılık ve insiyatifini yükseltmek olarak belirlendi.  Gençlik Masası’nın kamu ve sponsorlar nezdinde güçlü olabilmesi için bir yıl içinde çok farklı alanlarda etkin projeler üretmesi ve en az beş yüz üye kaydetmesi hedef olarak koyuldu. Mesleki Eğitim, Çevre, Spor, Kültür ve Sanat alanlarında ilk proje başlıklarını belirleyen gençler daha sonra bunlarla ilgili komisyonlar ile yürütme kurulunun üyelerini belirledi.

Gençler hafta sonu boyunca süren bu yoğun çalışma sırasında bir dünya kültür mirası olan Safranbolu’yu da keşfetme ve eğlenmeye de vakit ayırdı. 

 

AdminAdmin