Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2020 10:10   Güncelleme : 10-11-2020 10:47

Gerze'de 10 Kasım

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü nedeniyle ilçemiz Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma ve anma töreni düzenlendi

Gerze'de 10 Kasım

Törene Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Ebubekir Bilge, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Kaplan, İl Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Chp İlçe Başkanı Nihat Erdal, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Yiğit, daire müdürleri, gaziler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Murat Güven ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende saatin 09:05’i göstermesiyle sirenler çaldı ve iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından 10 Kasım Anma Programı başladı. Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Ataman günün anlam ve önemi beliren konuşma yaptı.

Ataman konuşmasında, “ Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82.yıldönümünde anmak için bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk kısıtlı zaman dilimi içinde anlatılacak bir lider değildir. Hem yaşadığı dönem hem de sonrasında fikir ve uygulamalarıyla derin izler bırakmış sayılı liderlerden biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk gençlik yıllarından itibaren ülkesi ve milletinin meselelerine kafa yorup çözüm yolları arayan şuurlu bir genç, savaş esnasında,” Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır; o satıh bütün vatandır. Memleketin her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz.” diyen cesur bir komutan, milli mücadele sonrasında hiç kimsenin tekerinde olmayan ve hiç bir gruba ayrıcalık tanımayan bir yönetim olarak, cumhuriyeti yönetim tarzı olarak ilan edip bu alanda köklü değişiklikler yapan bir inkılâpçı, hayatta en hakiki mürşit, ilim ve fen olduğunu belirterek milletine muasır medeniyetlerin üzerine çıkmayı hedef koyan idealist bir lider, efendiler hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatçı olamazsınız demek suretiyle sanat ve sanatçının bir toplum için ne denli önemli olduğunu vurgulayan bir vatanseverdir.

Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. Yılında saygı ve rahmetle yâd ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Ataman’ın yaptığı konuşmanın ardından Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Çevik ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ şiirini okudu.

Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

AdminAdmin