Güncel
Giriş Tarihi : 22-03-2020 14:09   Güncelleme : 22-03-2020 14:21

Gerze'de Banklar Oturuma Kapatıldı

Korona virüs ülkemizde hızla yayılırken alınan tedbirlere her bir yenisi ekleniyor.

Gerze'de Banklar Oturuma Kapatıldı

Ülkemizde hızla yayılan virüse karşı Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, 21 Mart 2020 gece 00:00’dan itibaren sağlık çalışanları, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, kamu görevlileri, kamu hizmeti yürütenler ve eczacılar dışında tüm 65 yaş üzeri olan ve kronik hastalığı olan (şeker, kalp, tansiyon vb.) vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sağlık çalışanları, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, kamu görevlileri, kamu hizmeti yürütenler ve eczacılar dışında tüm 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirilmesiyle birlikte, dışardan ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşların ALO 112, 155 ve 156’yı aramaları gerektiği belirtildi.

Gerze’nin nüfus oranındaki yaşlı nüfusun çok olduğu göz önüne alınarak, ilçemizde de korona virüse karşı alınan önlemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla devam ederken 21 Mart 2020 Cumartesi günü Gerze Zabıta ekipleri ve Gerze Belediyesi Personelleri, başta sahil olmak üzere ilçenin tüm noktalarında bulunan oturma banklarını dezenfekte edip oturulmaması için bantlayarak önlem aldı.

Kaldırılabilen banklar bulundukları yerden kaldırılırken, sabit banklar ise bantlanarak vatandaşların oturması yasaklandı. Türkiye’nin her noktasında yapılan evde kal çağrısına uyulması için alınan bu tedbirlerle birlikte, zabıta ekipleri sokakta gördükleri yaşlı vatandaşlara evlerine gitme konusunda uyarılarda bulunuyor.

AdminAdmin