Güncel
Giriş Tarihi : 10-11-2017 09:20   Güncelleme : 10-11-2017 11:01

Gerze'de Hayat 2 Dakikalığına Durdu

Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümünde, saatler 9:05’i gösterdiğinde Gerze’de hayat durdu. 7’den 70’e tüm Gerze, Ata’sına saygı için onun öldüğü saatte 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu

Gerze'de Hayat 2 Dakikalığına Durdu

Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümünde, saatler 9:05’i gösterdiğinde Gerze’de hayat durdu. 7’den 70’e tüm Gerze, Ata’sına saygı için onun öldüğü saatte 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyetimizin kurucu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümü olması nedeniyle, tüm devlet erkanı, siyasi kurum temsilcileri ve öğrenciler Atatürk Anıtı önünde toplandı. Gerze Kaymakamı Murat Güven ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, kurumlarını temsilen anıt önüne çelenk bıraktı.

Çelenk sunumundan sonra, saatler tam 9’u 5 geçe sirenler çalmaya başladı ve Gerze’de hayat 2 dakikalığına durdu. Her kesimden, her yaştan, her meslek grubundan insan, bize bu cennet vatanı hediye eden Atatürk için saygısını gösterdi. Sadece sirenlerin hayat bulduğu 2 dakika sonunda, tüm Gerze aynı anda İstiklal Marşı’nı okudu.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş