Güncel
Giriş Tarihi : 15-05-2017 16:42   Güncelleme : 15-05-2017 17:08

Gerze Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Genel Kurulunu Yaptı

Gerze Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

Gerze Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Genel Kurulunu Yaptı
 Bodrum Cafe Düğün Salonunda 15 Mayıs Pazartesi günü (bugün) yapılan genel kurul ilk olarak Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Ali Turan Kılıç, yardımcı Ahmet Yavuz, katip üyeliklere Ahmet Göç ve Muhammed Sağır seçildi.

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından yönetim ve denetim kurulları yapılan oylamalar ile belirlendi. Gizli oylama ile yapılan yönetim kuruluna Abdurrahman Gürsoy, Ahmet Yılmaz, Ali İhsan Dinç, Yusuf Sayar, Ahmet Saatçi ve Kasım Kalafat seçildi. Açık oylama usulü ile yapılan Denetim Kuruluna ise, Şeref Sakallı, İsa Sarı, Abdurrahman Yoldan seçildi.

İki yılda bir yapılan olağan genel kurula katılan Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, genel kurula katılan din görevlilerine hitap ederek; ''Minberde okuduğumuz hutbeyi sadece dilimizle değil, kalbimiz ve ruhumuzla, ihlasımızla, samimiyetimizle okuyarak yansıtmalıyız. Din görevlisi değil din gönüllüsü olmalıyız. Dinimiz İslam'ı insanlara anlatma gayreti içinde olmalıyız'' dedi.

Müftü Karar, konuşmasının ardından Yenikent Cami İmamı Ahmet Göç'e hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi verdi. Genel kurul toplantısı yapılan ikramın ardından sona erdi.

Seda ŞengülSeda Şengül