Güncel
Giriş Tarihi : 12-12-2018 18:00   Güncelleme : 12-12-2018 18:04

“Gerze güzel yer vesselam”

Gerze’de yaşanan bir olay duyarlı insanların hala aramızda var olduğunu gösterdi

“Gerze güzel yer vesselam”

Gerze İş Bankası ATM’sinde 10 Aralık Pazartesi gecesi işlem yapan bir vatandaş, ATM önünde bir miktar parasını düşürdü. Dalgın vatandaş işlemini tamamladıktan sonra ATM’den ayrıldı.

Habere konu olan olay ise bundan sonra başladı. Bir süre sonra ATM’ye gelen başka bir vatandaş, ATM önünde duran paraları fark etti. Paraları sahibine ulaştırmak isteyen duyarlı vatandaş çevresine bakınsa da gece geç saat olması sebebiyle kimseyi göremedi. Parasını düşüren kişinin ATM’ye geri dönebileceği ihtimali üzerinde duran duyarlı vatandaş; “Para düşüren kişi, paranızı ben buldum” notunu telefon numarasını da ekleyerek ATM’ye yapıştırdı.

Kendisine ulaştığımız duyarlı vatandaş, isminin açıklanmasını istemeyerek; “Bulduğum az miktarda bir paraydı. Önemli olan miktarı değil sahibine ulaşması için ne yapabileceğimdi. Çözüm olarak telefon numaramı yazarak not bırakmayı uygun gördüm. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Hala para bende duruyor. Dönüş yapan olmadı” dedi.

İlçemiz de hizmet veren Neşeli Köşk İşletmecisi Uğur Topuz ise, ATM’de işlem yapmak için geldiğinde notu fark ederek Neşeli Köşk’ün sosyal medya hesabında “Gerze güzel yer vesselam” diyerek bırakılan notun resmini paylaştı. Oldukça beğeni alan bu paylaşım Gerze’nin hala sosyal dokusunu kaybetmediğini, duyarlı insanların hala aramızda var olduğunu gösterdi. Topuz’un sosyal medya platformlarında yaptığı paylaşıma ise takipçiler tarafından duyarlı vatandaşı öven “Yürekten alkışlıyorum”, “Helal olsun” gibi yorumlar geldi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül