Güncel
Giriş Tarihi : 30-05-2017 11:21   Güncelleme : 30-05-2017 11:50

Gerze İçme Suyu İsale Hattı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, ''Gerze İlçesi’nin, 15 köyün ve civar yerleşim yerlerinin 2037 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını çözüme kavuşturacağız'' dedi

Gerze İçme Suyu İsale Hattı’nda Çalışmalar Devam Ediyor
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Batı Karadeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında yer alan Gerze İçme Suyu İsale Hattı’nda çalışmalar hızla devam ediyor.

Proje ile Gerze'nin ve civar yerleşim yerlerinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

Tesis ile Yılda 2,5 Milyon Metreküp Su Sağlanacak

Sinop içme suyu projesi kapsamında yapımı tamamlanan isale hattının 14’üncü kilometresinden branşmanla alınacak arıtılmış su, inşa edilecek 33 km isale hattı ile Gerze ilçesi deposuna iletilecek.

Projenin Sinop için önemli olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bölge için önemli bir proje daha hayata geçiyoruz. Gerze İçme Suyu İsale hattı ile yörenin içme suyu problemi tarihe karışacak. Tesisler tamamlandığında Gerze İlçesi’nin, 15 köyün ve civar yerleşim yerlerinin 2037 yılına kadar ki içme suyu ihtiyacını çözüme kavuşturacağız. Proje ile yılda 2,5 milyon metreküp temiz suyu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kamulaştırmalarda sorun var

İçme suyu isale hattının yapımını üstlenen yüklenici firma yetkilileri, kamulaştırma davalarında aksama yaşandığı için temmuz ayında bitmesi hedeflenen hattın yıl sonuna kadar uzayacağının tahmin edildiğini belirterek, kamulaştırılan alanlarda çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunun bilgisini verdiler. İçi beton, ortası çelik ve dışı zift korumalı 400'lük boruların döşenerek, yapımı tamamlanan 3 bin tonluk depoya kısmen bağlandığını aktaran yüklenici firma yetkilileri, kamulaştırmaların tamamlanmasıyla çalışmaların hız kazanacağını söylediler.


Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül