Güncel
Giriş Tarihi : 05-12-2018 10:30   Güncelleme : 05-12-2018 11:10

Gerze Merkez Cami Bahçesi Güzelleştiriliyor.

Gerze İlçe Merkez Cami çevresinde ki boş alanlar İlçe Müftülüğümüzün talepleri doğrultusunda Orman İşletme Müdürlüğü ve Gerze Belediyesi ekiplerince yeşillendiriliyor.

Gerze Merkez Cami Bahçesi Güzelleştiriliyor.

Gerze Müftülüğü tarafından Merkez Cami etrafındaki duvar kenarlarına şimşir (ligustrum) ve leylandi fidanları dikim çalışması gerçekleştirildi. Böylece halkımızın da bir beklentisi gerçekleştirilmiş oldu. Yapılan çalışma ile ilgili gazetemize açıklama yapan Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar şunları söyledi: “Cami cemaatimiz cenaze namazları kılınırken cadde ile arada görüntüyü kapatan bir şey olmaksızın gelip geçenlere karşı saf tutulmasından duydukları rahatsızlığı sıklıkla müftülüğümüze ilettiler. Bundan hareketle ilçemizin en göz önünde yeri olan merkez camimizin bahçesinin bir kısmını değilde, bütününün güzelleştirilmesi ve bu arada cemaatimizin yerinde talebinin karşılanması doğrultusunda Gerze Müftülüğü İlçemiz Merkez Yeni Cami bahçesi peyzaj çalışması başlatılmıştır. Bu kapsamda konu ile alakalı İlçemiz Orman İşletme Müdürlüğü ile iletişime geçildi ve Orman İşletme Müdürlüğü, müftülüğümüzün talebi doğrultusunda bir sosyal proje hazırladı. Bu proje kapsamında ihtiyaçları belirlemek için saha çalışması gerçekleştirdi. Akabinde uygulama aşamasına geçildi.

Bu kapsamda Orman İşletme Müdürlüğü canlı çit uygulaması için 1800 adet şimşir (ligustrum) fidanı getirdi. İlçe Belediyesi de cenaze namazlarının kılındığı alan için 34 adet leylandi fidanı temin ederek aynı zamanda fidanların dikimi için işçilerini göndererek destek verdi. Toprak takviyesi ile alanı besleme kısmına cemaatimizden de destek geldi. Büyük memnuniyetle karşılanan bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Belovacıklı Cami Çevresinde Yapılan Çalışmaları İncelerken

Böylece Merkez cami çevresi yeni bir çehreye kavuşmuş oldu. Bahar aylarından itibaren bu çalışma kendini göstermeye başlayacak ve Merkez Cami bahçesi yeni çehresine kavuşmuş olacaktır derken Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise  Gerek Cenaze Namazları gerekse birçok dini günümüzde programların gerçekleştiği Merkez Camii’nde yürütülen çalışmalar hakkında düşüncelerini aktaran Belovacıklı “Kutsal ibadetlerimizi güzelleştirme anlamında en uğrak ibadethanelerimizden birisi olan Merkez Yeni Camii çevresinde peyzaj çalışmasını Belediye Park Bahçe ekibimiz, İlçe Müftülüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda çalışma arkadaşlarımıza gösterilen yerlere Leylandi Ağacı dikerek Camii çevremizi düzenliyoruz. Aynı zamanda gerek tenteleri gerekse çevresi olmak üzere yıkama çalışmaları yaparak Camii çevremizi güzelleştireceğiz.” dedi.




 

AdminAdmin