Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2015 11:56   Güncelleme : 22-05-2015 11:36

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tübitak Bilim Fuarı

Tübitak Bilim Fuarları kapsamında öğrencilerin hazırladıkları projeler büyük beğeni topladı.

Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tübitak Bilim Fuarı
 Görme engelli vatandaşlar için hazırlanan sensörlü şapka, yangın ikaz ve zehirli gaz tahliye sistemi, web tabanlı meteoroloji istasyonu, rüzgar tribünü, katlana bilir pratik çocuk salıncağı gibi bir çok proje katılımcıların ilgisini ve beğenisini topladı.  Fuarda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Sertkaya katılımcılara ve öğrencilere yönelik konuşma gerçekleştirdi.

Sertkaya Konuşmasında, ''Bilginin anlık olarak değiştiği ve anlık ulaşım sağlanabildiği günümüzde bilginin üretilmesi ve pazarlanması toplumların gelişmişlik düzeyinin en önemli kriterleri haline gelmiştir. Okullarımızda en iyi öğretim metodu olarak,yaparak yaşayarak öğrenmenin itici güçlerinden biri bilim fuarları olmuştur. Bu fuarların gelişerek yaygınlaşması günümüz gençliğinin marka bir Türkiye yaratması için önemli bir basamak olacaktır. GERZE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU  LİSE’miz geçen sene de düzenlediği fuarla ilçemizde bu konuda öncü olmuştur. Bu fuarlar sayesinde öğrencilerimiz bilimsel merak ile düşünce sistemini entegre ederek problem çözme becerilerini geliştirmektedirler. Aynı zamanda bu araştırma projeleri  ve bilimsel projeler sayesinde bilginin geliştirilmesi yeni buluşlara yol açacaktır.


TÜBİTAK Bilim Fuarı öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda diledikleri konular üzerinde araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri öğrenciler ve izleyenler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktır. Bu amaç doğrultusunda fuarımızda 82 öğrenci ve 9 danışman öğretmenin nezaretinde toplam 35 adet proje hazırlanmıştır'' diyerek sözlerini tamamlayan Sertkaya  katılımcılara, danışman öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.





AdminAdmin