Güncel
Giriş Tarihi : 12-03-2015 12:57   Güncelleme : 12-03-2015 22:21

Gerze MYO'da Mehmet Akif Anıldı

Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşının kabul edilişinin 94. Yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenlendi.

Gerze MYO'da Mehmet Akif Anıldı
Gerze Meslek Yükseskokulu tarafından İstiklal Marşının kabul günü nedeniyle bir anma programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte açılışı yapılan programda, daha sonra katılımcılara Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu sinevizyon gösterimi seyrettirildi. Sinevizyon gösterimi esnasında duygulu anların yaşandığı gözlemlenirken, Daha sonra sahneye davet edilen Okulumuz Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü öğrencisi Aslan Altunal’ın seslendirdiği İstiklal Marşı, büyük bir beğeni topladı.

Okul Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gökhan Ceylan, Öğretim Görevlisi Ersin Arslan, akademik personel ve çok sayıda öğrencinin katıldığı programda İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Fatih Arslan ise, İstiklal Marşının önemini aktardı.

İstiklal Marşının diğer şiir ve marşlardan farklı olduğunu kaydeden Arslan, İstiklal Marşının her dizesinde sahip olunan bağımsızlık ve istiklalin nasıl elde edildiğini ve nasıl muhafaza edilmesi gerektiğinin anlatıldığını belirtti. İstiklal Marşının yazılış bakımından tarihsel bir anlatıma sahip olduğunu da dile getiren Arslan, o gün yaşanan sıkıntı ve çilelerin, o günün sıcaklığı ile günümüze aktarılmasının da İstiklal Marşının önemi noktasında etkili olduğunu sözlerine ekledi.

İstiklal Marşının doğru şekilde anlaşılması gerektiğinin önemini belirten Fatih Arslan, Mehmet Akif’in bu dizerlerle Türk Milletinin yeniden varoluşunu çok güzel bir şekilde ifade ettiğini ve bu marşın ebediyete kadar etkisini ve zenginliğini koruyacağını söyledi.

Fatih Arslan’ın konuşmasının ardından çiçek takdimi için sahneye davet edilen Okul Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut ise, Dün büyük bir zorlukla kazanılan bağımsızlığın ebediyete kadar muhafaza edilmesi noktasında gençlere büyük bir sorumluluk düştüğünü dile getirdi. Turgut konuşmasında bu salona baktığında dün Mehmet Akif’i omuzlarında ebediyete uğurlayan asımın neslini gördüğünü kaydederek, o ruhun bugün hala yaşatıldığını ve Türk milleti var oldukça da yaşayacağını ifade etti..

 





AdminAdmin