Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2015 19:52   Güncelleme : 09-09-2015 14:50

Gerze Sokaklara Döküldü

Dağlıca’ ve Iğdır’da yaşanan terör saldırıları sonrası Gerze'de Vatandaşlar “Teröre Lanet Yürüyüşü” düzenledi.

Gerze Sokaklara Döküldü
 Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırının ardından bugün de Iğdır’da Polis aracına yapılan saldırı sonucu şehit olan polisler ve Tunceli'de şehit edilen polis memuru için, İlçemizde “Teröre Lanet Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Her Türk asker doğar”, gibi sloganları atarak teröre lanet okudu.

Hükümet Konağı önünde şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Gerze basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada '' 2 ayda 100 yakın şehit vatan evlatlarının ve geride bıraktıkları ailelerinin acılarını yüreğimizde duyduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kandan beslenen ve bu ülkenin birlik beraberliğini bozmaya çalışan Pkk'lı teröristler ve onların akıl hocaları bilsinler ki geçmişte defalarca denedikleri ve her defasında kararlılığımız karşısında darmadağın ettiğimiz bu kirli oyunları bu defa da bozacağız. Bizler bu ülkede yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı vermiş ve kazanmış bir milletin evlatlarıyız. Bu Ay Yıldızlı Bayrak ebediyeten bu ülke semalarında dalgalanacaktır'' denildi. Bir süre sloganlar ile Hükümet Konağı önünden dağılmayan kalabalık daha sonra yaklaşık 100 araç ile teröre tepki konvoyu oluşturdu. Korna sesleri ve sloganlar ile terör örgütüne tepki gösterdiler.

Kalabalık grup eylemin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Seda ŞengülSeda Şengül