Güncel
Giriş Tarihi : 04-03-2012 11:05   Güncelleme : 04-03-2012 11:05

Gerze TAKBİS'de

Gerze Tapu Müdürlüğü Tapu Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) geçti.

Gerze TAKBİS'de

Gerze İlçe Tapu Müdürü Ekrem Demir ‘Tapu Kadastro Bilgi Sistemine’geçildiğini açıkladı.

İlçe Tapu Müdürü Ekrem Demir, Kaymakamımız Metin Kubilay’ın destekleri, personelimizin gayretli çalışmaları sayesinde  ihaleye verilmeden  personel çalışanlarınında destekleri ile TAKBİS sistemine geçtiğini, bu sayede işlemler kısa sürede ve daha sağlıklı olarak işlemlerin sonuçlanmakta olduğunu ifade etti.

Tapu ve kadastro Bilgi Sistemi geçmesiyle işlemlerin daha sağlıklı ve daha kısa sürede sonuçlandırıldığını söyledi.

Tapu işlemleri için Gerze Tapu Müdürlüğüne gelen vatandaşlarımızın evrakları kontrol edilerek başvurusu sisteme kayıt edilmekte ve bilgisayar sistemi aracılığıyla başvuru sahibinin telefonuna konuyla ilgili başvurunun kabul edildiğine dair  mesaj bildirimi yapıldığını; ilgili memur tarafından işlemlerin hazırlanmasının ardından  kişilerin imza için gelecekleri saat, yatıracakları harçlarla ilgili bilgiler yine  sistem tarafından kısa mesaj olarak iletildiğini söyledi.

Vatandaşlarımızın zaman açısından tasassruf sağladıklarını, böylece memnuniyet oldaklı hizmet anlayışı gelirştirdiklerini ifade etti.

İşlemler taraf ve taşınmaz sayısına bağlı olarak değişmekle birlikte bir satış işlemi (sıra o işleme geldiğinde) yarım saat içerisinde sonuçlandırıldığını dile getirdi.

TAKBİS sistemi e-devlet projesinin en önemli ayaklarından birisi olduğunu, ileriki dönemde veri paylaşımının tüm devlet kurumlarıyla online olarak sağlanacağını bu şekilde, yazışmalarla harcanan emek, kağıt ve posta giderleri gibi diğer masraflar devlet bütçesinde kalacağını vurguladı.

Vatandaşlarımızın ikamet mahalli dışındaki taşınmazlarıyla ilgili işlemler için taşınmazın olduğu müdürlüğe gitmeden ( şu anda belli müdürlüklerde uygulanmaktadır) bulunduğu yerdeki Tapu Müdürlüğünden işlemini sağlıklı ve kısa bir süre içinde sonuçlandırabileceğini kaydetti.

 
AdminAdmin